vineri, 16 mai 2014

Sustineti ASPEA

Puteti redirectiona cei 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul fiscal anterior, fie in calitate de salariat, fie ca realizati venituri din activitati independente (PFA, drepturi de autor, venituri din agricultura, inchirieri, etc) pentru a sustine organizatia neguvernamentala ASPEA (Asociatia Sustenabilitate Prin Energii Alternative) in vederea sustinerii unor proiecte de cercetare – dezvoltare in domeniul independentei energetice la nivel individual sau al comunitatii locale.
Concret, grupul nostru experimenteaza si dezvolta tehnologii ecologice conventionale si ne-conventionale (care nu sunt accesibile in mediul comercial) pentru asigurarea necesarului de energie electrica si termica al unei locuinte, cladiri, individ, etc. la costuri substantial reduse fata de ce este disponibil pe piata in momentul actual si independent (partial sau total) fata de actualul sistem centralizat de furnizare a energiei (reteaua de distributie a energiei electrice, a gazelor naturale sau a agentului termic). De asemenea, am sprijinit si vom continua sa sprijinim inventatori sau alte persoane din Romania care au dezvoltat la nivel experimental astfel de tehnologii si care au nevoie de sprijinul nostru pentru a da o forma utilizabila de catre ceilalti a muncii lor.
Avand in vedere ca sistemul actual (stat si companii energetice) nu are interese sau know-how in a sprijini astfel de tehnologii am decis sa abordam problema prin propriile puteri. Ne exprimam speranta ca printr-un efort concentrat putem realiza impreuna mai repede aceste obiective.
Cum trebuie sa procedati daca vreti sa redirectionati cei 2%:
  1. Alegeti formularul pe care trebuie sa-l completati:
- 230 (pentru venituri salariale)
formular230-ASPEA
sau
- formularul 200 + instructiuni de completare (pentru alte venituri)
formular200-page-001
formular200-page-002-ASPEA
formular200-page-003
  1. Completarea efectiva a formularului
Formularele pentru 2% se completeaza cu datele personale ale contribuabilului.
Exemplu de completare a unui salariat aici:
formular230-ASPEA exemplu
  1. Predarea formularului completat
Puteti apela la una din urmatoarele variante:
A. Depuneti formularul completat la Administratia Financiara de care apartineti, personal sau prin Posta. De obicei, este Administratia Financiara in raza careia aveti domiciliul.
B. Luati legatura cu una dintre persoanele noastre de contact care strange formularele completate sau va ofera unul spre completare si le depune la Administratia Financiara de care apartine ONG-ul:
 index
Data limita pentru depunerea formularelor este 23 mai 2014! Va multumim

2 comentarii:

  1. Ca o completare: e vorba de sustinerea unor proiecte energetice in genul celor care s-au tot discutat aici, pe blog, proiecte care odata realizate vor ajuta fiecare individ, fie asigurand o independenta energetica totala (curent electric, incalzire, etc), fie la o diminuare substantiala a costurilor. Puteti sa redistribuiti mesajul pe Facebook, messenger, etc sau sa le sugerati si apropiatilor sa sprijine acest proiect. Mai multe detalii in particular la adresa de contact mai-sus mentionata! Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am si eu o rugaminte: anul viitor publica articolul asta mai devreme cu vreo 2-3 saptamani.. Anul asta deja au fost mai rapizi niste colegi care au trecut cu formularele pe la noi si am donat toata echipa la smurd. Sincer, as fi donat pentru proiectele energetice care oricum sufera de subfinantare acuta.

    RăspundețiȘtergere