miercuri, 19 februarie 2014

ASPEA

ASPEA - Asociatia Sustenabilitate Prin Energii Alternative - am primit ieri decizia de infiintare. Numele ales a fost unul mai "cuminte" pentru a ramane deocamdata mai low-profile. In prima faza ne vom ocupa oricum de implementarea de proiecte bazate pe alternativele "clasice" de tip eolian, fotovoltaic, pompe de caldura, biogaz, biomasa si altele de genul. Dupa dotarea minima a unor ateliere si laboratoare, vom incepe distractia si cu alternativele adevarate, cele la care visam unii de atatia ani.

Pana atunci, usurel, pas cu pas, strangem randurile si cautam in continuare oameni pasionati de asa ceva. Vom continua bineinteles si cu intalnirile periodice. Majoritatea fondatorilor suntem din Brasov, dar avem membri si colaboratori din multe zone din tara: Bucuresti, Constanta, Targu Mures, Timisoara, Pitesti, Ploiesti, Iasi sau altele. Evenimentele periodice vor fi anuntate online, la intalnirile saptamanale pe skype sau pe site-ul grupului.

In acest scop am creat pagina asociatiei aici: www.aspea.ro

Pentru discutii avem la dispozitie forumul: www.aspea.ro/forum

Iar amatorii de Facebook ne pot gasi si aici: Proiectul – Independenta Energetica

Obiectivul  principal al asociatiei, asa cum apare in statut:

Initierea si desfasurarea  de activitati pentru implementarea masurilor de dezvoltare durabila a localitatilor, in mediul urban si rural, prin forme noi de parteneriat si prin activitati corelate regional, in vederea crearii unor comunitati sustenabile sub aspect energetic, ecologic, economic, social și cultural, incurajand masurile si actiunile de dezvoltare a proiectelor si surselor energetice alternative si sustenabile, regenerabile si ecologice, contribuind la protectia mediului si reciclarea materialelor.

Celelalte obiective le puteti gasi aici: Obiective ASPEA

5 comentarii:

 1. In primul rand felicitari pentru demers! Apoi mult succes va doresc! Am vazut filmuletzul pus de tine recent cu acel "motor", sau cum vreti sa-l numiti. Sunt cu ochii pe voi! :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna Flavian, am o dorinta la tine, datorita faptului ca ai mai multi cunoscuti ca si mine te rog trimite la cat mai mult persoane interesate de topic urmatorul link: http://www.wholeearthsummit.org/ este de un summit mondial on line pe probleme de permacultura, social, ecologie. Este pacat ca un asa eveniment sa treaca neobservat.

  Multumesc,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, suna bine. O sa-l adaug si pe facebook.

   Ștergere
 3. ce zici de asta ? :
  Fundatia Keshe a pus astazi gratuit la dispozitia intregii umanitati tehnologia care va transforma Planeta Pamant

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, s-a discutat pe grupul nostru de facebook si pe forumul ASPEA de acum 3 zile de cand a aparut. Tehnologii complicate, nu le poti realiza in garaj sau la strung. Tot la unul din proiectele noastre de pana acum avem sperante mai mari in prima faza. Peste cativa ani, va veni si randul lui Keshe probabil.

   Ștergere