joi, 20 iunie 2013

Eat the sun - sungazing

Documentarul este bunicel, desi se incheie intr-o nota usor sceptica. Nu-i insa nimic rau in asta, pentru ca totul tine pana la urma de ceea ce crede fiecare. Asa cum se spune deseori, daca crezi ca poti face un lucru sau daca crezi ca nu poti sa-l faci, in oricare din cazuri ai dreptate. Pentru cei care n-au auzit inca de aceasta tehnica recomand articolele de aici sau aici, cat si pagina web a lui Mason din documentar.Acestea fiind zise, in perioada urmatoare o sa ma duc si eu un pic sa ma hranesc cu soare. Nu neaparat prin metoda descrisa in documentar, ci in modul clasic: cu saltele, umbrelute si lopatele in nisip. Motiv pentru care probabil o sa dau mai rar pe aici o vreme. Hai, v-am pupat pe basca si va trimit o vedere. Dimineata pe racoaaaree, eu stau cu fata la soareee... :)

3 comentarii:

 1. Hmm, omul se uita in soare de 7 luni si nu stia de ce. Iar regulile alea cu 10 secunde nu se pot aplica in toate cazurile.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, corpul fiecaruia este diferit, deci va reactiona altfel la diferite durate de solarizare, dar si in functie de latitudine, anotimp sau conditii atmosferice. Cred ca regula celor 10 secunde era doar un ghidaj orientativ, ca sa nu incepi din prima cu juma de ora. Se poate incepe cu ceva gen 5 minute prima luna, 10 minute a doua luna, iar mai departe sa lasi corpul sa-ti spuna ce si cum vrea.

   Oricum, apropo de motivatia lui Mason, mintea si intentia sunt componentele cele mai importante, cele care difera mult de la om la om, la fel ca si corpul. Spunea o tanti in film ceva de genul ca soarele iti ofera energia. Ce alegi sa faci cu ea este treaba ta: sa o folosesti la avansare spirituala, sa o folosesti ca sa elimini hrana. Sau din contra, sa crezi ca-ti face rau si atunci iti va face. Poti chiar sa o risipesti pur si simplu daca crezi ca nu te ajuta, pentru ca nu te va ajuta... :)

   Ștergere
  2. @Flavian
   Cu alte cuvinte mentalizarea implica o evolutie constienta! Asta e si motivul pt care unii esueaza.

   Ștergere