miercuri, 19 octombrie 2011

Advice to the very guilty fuckers...

When universe decides it is done with me, and this body is surrendered back to the stream of energy from whence it came (no, Virginia, atoms do not really exist; it is only universe pretending to be solid just where you are poking it.), it will arrive as a pretty beat up wreck of a human. Covered in scars and deformities from decades of battles and an equally long history of being a stupid ass, this body's inhabitant has admittedly been a less than careful caretaker of the flesh it was allocated for this sojourn (soul journey) through the matterium. Mea culpa's of inattention, frequent distraction while operating machinery, and a lack of good sense that inevitably led to wrong place, wrong time conjunctions notwithstanding, this body's inhabitant has at least learned a thing or two about wounds and pain in the long process of acquiring wisdom the hard way, one cut at a time.

The thing to learn about pains is this, all wounds are an energy transfer process. True, humans think of wounds as big OW!s, but at the core of the experience of damage, either emotional or physical, the human is actually participating in an energy transfer. This is a very meaningful context in which to learn to harmonize with universe around the wounds and pain that are certain to be part of everyone's future.

The fundamental (religious deprecating pun intended) problem for the minions, and even more so for their masters, is that all woundings are energy transfers. As with all energy transfers in matterium basic maths apply. So we have a situation where 99 percent of the planet's humans have been wounded by 1 percent. Again, energy transfer math at work as they took a very very very very very very very long time to wound a very very very very very large amount of people so absolutely huge amounts of energy have been transferred. We, all the 99 percent of humans, are carrying around all this energy as the result of the 'slings and arrows of outrageous fortune' that turns out to be neither outrageous nor fortune, but rather the deliberate accumulated acts of a small cadre of people over a very long time indeed. All of our wounds, physical and emotional, are energies seeking balance.

Continuarea AICI.

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

10 comentarii:

 1. Avand in vedere ora la care ai publicat articolul, cred ca ti-ar prinde bine sa citesti niste filosofie ca sa iti intelegi mai bine afinitatea catre asemenea puncte de vedere cat si de unde vin ele si mai ales din ce cauza apar. Vei vedea ca nu e chiar usor sa lupti cu natura umana si ca vinovatii sunt de obicei fara vina.
  Nu stiu ce anume vrei sa demonstrezi prin popularizarea articolului de fata dar din ce inteleg eu din el ramane doar o abureala de motive cu frustrarile aferente, un fel de marketing al celor 99% frustrati(asa crede autorul ca toti cei 99% care nu sunt intre cei 1% cei mai bogati sunt neaparati frustrati ca si el). Ma rog, posibil sa nu fie adevarat dar impresia asta mi-o lasa mie articolul.
  Oricum, de bine ce o ducem nu mai vedem raul de care suntem feriti, si asta e o regula pe care daca o uitam putem sa intram in derapaje pe care cu greu le vom putea controla mai tarziu. Practic tipul asta face exact ceea ce critica, dupa parerea mea, si anume ataca la fel ca si cei 1% pe care ii identifica el ca fiind "guilty fuckers" si tot ce merita e sa isi inteleaga frustrarea si sa faca ceva constructiv cu ea. Criticam, si criticam dar sa mai punem si mana.

  RăspundețiȘtergere
 2. In cazul de fata articolul are 1% legatura cu cei 99% si ceea ce mi-a placut cel mai mult a fost conceperea lui, mai mult decat ideea pe care incerca sa o transmita. Imi pare rau daca este prea filozofic pentru gustul unora, dar sunt sigur ca o parte din cititorii acestui blog il vor aprecia.

  RăspundețiȘtergere
 3. cand am citit articolul in ziua cand l-ai postat, chiar mi s-a parut interesant si am reflectat la el; transmite o idee, ceva ce te pune pe ganduri; nu am vrut sa postez atunci, dar m-am razgandit acum vazand ca a aparut comentariul de dinainte; cu care nu sunt de acord; chiar cred ca acest articol a fost binevenit si de valoare.

  RăspundețiȘtergere
 4. offtopic:

  http://yro.slashdot.org/story/11/10/20/0311234/eu-debates-installing-a-black-box-on-your-computer

  si:

  http://yro.slashdot.org/story/11/10/20/1228255/acta-signed-by-8-of-11-participating-countries

  RăspundețiȘtergere
 5. tot offtopic:

  http://yro.slashdot.org/story/11/10/19/1639248/german-surveillance-trojan-spies-on-fifteen-apps

  RăspundețiȘtergere
 6. originar - ma bucur ca l-ai apreciat

  dan - inca te mai streseaza sperietoarea cu cenzura netului si inca mai crezi ca in ultimele doua decenii traficul a fost anonim ? :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Relativ la cei 1%:

  Este o diferență între a deține în proprietate 90% din capacitățile de producție sau 90% din hârtiile de valoare și a consuma efectiv 90% din producție, resurse, etc.

  http://mihvoi.blogspot.com/2011/05/proprietatea-si-bunastarea.html

  RăspundețiȘtergere
 8. All of our wounds, physical and emotional, are energies seeking balance: true.

  RăspundețiȘtergere
 9. Mihvoi - da, evident ca cei 1% nu pot consuma 90% cu toate jeepurile, yahturile, castelele sau celelalte nebunii pe care irosesc resurse inutil in timp ce altii mor de foame. Dar de multe ori fac mai mult rau tuturor numai prin incercarea de a ramane in controlul celor 90% din proprietati. In special prin suprimarea tehnologiilor si manipularea maselor se pierde per total infinit mai mult decat acel 90% pe care il au ei si nu-l pot consuma in mod direct.

  Pongo - true.. :)

  RăspundețiȘtergere
 10. @flavian, nu stiu daca ma streseaza sperietoarea cu cenzura netului, cred ca mai degraba voiam sa va dau niste link-uri sa stiti ce se mai intampla...

  Legat de ocupy walt street, s-a mai intamplat in 1979, istoria se repeta:

  http://www.youtube.com/watch?v=ODCvbn_hUDI&feature=youtu.be

  RăspundețiȘtergere