vineri, 22 aprilie 2011

Blestemul aurului

Cu multumiri lui Rares pentru recomandare. Daca nu merge din prima, insistati cu refresh sau un alt browser. Garantez ca merita.E de rau, e de bine ? Nici nu stii cum sa reactionezi. Cred ca e mai bine in final ca a ramas acolo si ca nu a fost trimis cadou vestului pentru a fi sacrificat pe altarul risipei consumeriste in ultimii 20 de ani la fel ca petrolul, padurile sau fierul vechi din fabricile demolate.

Interesant de urmarit politica impusa de Londra apropo de procentul de aur din rezervele BNR sau marcarea lingourilor in conditiile in care China primeste lingouri cu tungsten de la americani. Unii va amintiti probabil si ceea ce va explicam aici: Ursuleti si metale pretioase

Poate cateva intrebari suplimentare va veti pune citind si povestea care incepe la pagina 210 in aceasta carte: Pergamentul secret. Stiu, e doar o poveste dintr-o carte stupida care nu are nici o legatura cu realitatea. La fel cum este si cea cu tungstenul.

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

10 comentarii:

 1. "Nu se intreaba nimeni de nu am exploatat noi". Care noi. Capitalism fun. Mi-ar place sa am atatia bani incat sa cumpar toata planeta, si sa pun garduri. Sa trimit toata populatia intr-un colt. Pentru ca pot si e legal. Pana cand se satura de "capitalism".

  RăspundețiȘtergere
 2. Mda, de aia spuneam si eu ca e mai bine asa. Cat timp vedem rezervele respective doar ca o prada gata de a fi exploatata si risipita este mai bine sa ramana acolo.

  RăspundețiȘtergere
 3. eu va urez Paste Fericit la toti, despre metale peste vreo 10 zile mai discutam :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Paste Fericit!!! Imi permit o gluma .... la 47.73 Ag ... nu putem spune ca Iuda l-a vandut chiar ieftin pe Iisus cu suma de 30 de arginti :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Paste Fericit. Nu stiu cat de ieftin, ca graficul merge doar pana pe la 1300.. :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Iata un filmulet care merge cu analiza pretului argintului pana in perioada romana:
  http://www.youtube.com/user/BrotherJohnF#p/u/3/keUojr3KfKw
  Legat de aur, lasa-l acolo mai bine decat sa fie papat de straini cu redevente de 7%. Poate in curand o sa avem nevoie de el sa batem noua moneda nationala:)
  Au incercat si altii dar nu prea le e bine acum:
  http://www.youtube.com/watch?v=rgdn0bNsMkQ

  (A mai observat cineva insertul cu Republica Moldova de pe genericul de final?)


  Paste fericit tuturor!

  RăspundețiȘtergere
 7. Dorin - mersi, am gasit acolo cateva comentarii despre dinarul roman, se pare ca avea cam o zecime de uncie argint si putea cumpara paine cam de 20 de dolari. Asta ar insemna ca o uncie de argint azi ar fi echivalata la vreo 200 USD.

  Vezi si ideea cu Venezuela. A fost poate prematur, dar va veni si momentul respectiv. Nu stiu de care generic ziceai.

  RăspundețiȘtergere
 8. E vorba de ultimele cadre de la filmul despre motivul real al razboiului din Libia.

  RăspundețiȘtergere
 9. Nu stiu de ce, poate datele referitoare la nivelul de trai sunt adevarate, dar nu mi-l imaginez deloc pe Gaddafi ca pe un Chavez al arabilor.

  RăspundețiȘtergere