duminică, 20 martie 2011

De weekend - Nosso Lar

Este o viziune un pic diferita decat cele despre care am mai discutat noi pe aici, in special prima parte care este cam negativista. Ce-i drept si cartea originala a fost scrisa in 1944 in timp ce majoritatea materialelor actuale sunt aparute dupa anii 80. Sper totusi sa va placa:

Casa noastra from Flavian D on Vimeo.

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

8 comentarii:

 1. Casa Noastra, pana la urma, alex :D

  RăspundețiȘtergere
 2. Seamana cu conceptia catolicilor despre purgatoriul sufletelor.

  RăspundețiȘtergere
 3. Anonim - este intr-adevar interesant ca au pastrat ideea de "purgatoriu" dar apoi vorbesc de cu totul alte lucruri care nu se regasesc in crestinismul oficial asa cum ne este cunoscut astazi. Mi se pare insa mai plauzibila varianta "moderna" care elimina "pedeapsa" ulterioara incheierii existentei in planul fizic si insista pe vindecare ulterioara. Atat pentru cei care au fost "rai" sau care vor sa-si imagineze neaparat un "iad" dupa moartea fizica, cat si pentru ceilalti.

  RăspundețiȘtergere
 4. Mie mi se pare interesant jocul de cuvinte din titlu.

  In rest insa: reincarnare...bleah. Asta e diferenta majora intre doctrina crestina si cea spiritista din film, si eu merg pe varianta crestina.

  RăspundețiȘtergere
 5. Fiecare merge pe ce varianta doreste, asta-i frumusetea libertatii de alegere. Ba cei care insista cu tot dinadinsul sa vada purgatoriu sau iad dupa moarte, cred ca si asta e posibil. Dupa clasicul "ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se intample..." :)

  RăspundețiȘtergere
 6. am aflat astazi de o chestie pe care o consider interesanta pentru ideile care se vehiculeaza pe acest blog.
  V-o supun atentiei:
  http://www.bitcoin.org/

  RăspundețiȘtergere
 7. Suna interesant la prima vedere, dar ce faci cu cei care n-au un calculator si de ce trebuie sa ne masuram "averea" in puterea de calcul a procesoarelor ? :)

  RăspundețiȘtergere