sâmbătă, 26 martie 2011

De weekend - Beyond Me

Saptamana aceasta am meditat mai mult si am scris mai putin... :)

Mai presus de mine[sub] from Anti Iluzii on Vimeo.

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

9 comentarii:

 1. Frumos. Frumos tare. Trebuie sa fi iesit din sistem macar pe jumatate ca sa poti aplica meditatia. Iti trebuie o pace interioara si o stare de multumire. Detasarea de materie si lipsa oricaror dorinte materiale iar este o conditie pentru a putea intra in contemplare. Cum o lasi putin mintea fuge : cum platesc factura aia, ce fac maine si multe alte ganduri te indeparteaza de starea contemplativa. Poate nu am incercat suficient dar singurul mod prin care reusesc sa ma detasez cumva de ganduri este in momentul in care lucrez in gradina : plantatul rasadurilor, copilirea rosiilor si ardeilor, prasitul si alte operatiuni te detaseaza cumva de gandurile ... de regula negre ... care imi umplu mintea mai ales ca a devenit o afacere sa iti faci singur legumele :) asta si apropos de autosuficienta in care trebuie sa incercam sa ajungem pentru a putea supravietui multdiscutatului colaps economic mondial care s ar putea sa se produca. Gata ... am iesit din meditatie deci Flavian ... te rog ... care e treaba cu intarirea leului dptdv?

  RăspundețiȘtergere
 2. 1. Iar cu reincarnarea? :)
  2. http://bigthink.com/ideas/31635 nu stiu daca ai vazut art asta.

  RăspundețiȘtergere
 3. Anonim - ai dreptate, pentru unii meditatia este un pic mai greu de pus in practica. Imi aduc aminte de un exemplu, in care se vorbea de echilibrare. In vietile noastre agitate si pline de actiune avem nevoie de meditatie, de un pic de liniste, de un moment de respiro pentru a rebalansa lucrurile. In exemplul respectiv se vorbea de un copac, ce traia nemiscat aproape toata viata si la el o furtuna in care avea ocazia sa se miste devenea un fel de "meditatie" in sensul activ, pentru echilibrarea inactivitatii prelungite.

  In alta ordine de idei, leul nostru curajos nu stiu daca este neaparat intarit artificial. Mai curand cred ca a ramas Isarescu in urma cu imprimarile, la cat s-au devalorizat euro si dolarul. Daca e sa le comparam relativ la bunuri tangibile, observam ca toate o iau la vale in ultima vreme.

  alex - 1. Iar, ca e la moda... :)
  2. Nu-l vazusem. Astept panouri la 10 centi per watt la end-user in loc de 2-5 USD cat sunt acum. De fapt USD-ul e doar hartie care isi pierde valoarea rapid, hai sa discutam in petrol. Vreo 10 centi per watt acum ar insemna cam 1 KW solar la cost echivalent cu 1 baril de petrol. Atunci ar deveni si panourile cu adevarat rentabile, desi cred ca putem gasi surse de energie mult mai eficiente.

  RăspundețiȘtergere
 4. Da bine. Pana cand descompui tu atomu si ii absorbi toata energia- mai e un pic. Evident ca energia dintr-un atom e imensa- e de fapt egala cu energia necesara crearii lui din nimic. Am citit despre marele laser care va fi construit in Romania si cata energie va putea genera- in speranta ca se vor putea crea particule elementare. Sper sa nu genereze prea multa energie si sa creeze cine stie ce :)

  Plus ca trebe sa faca si producatorii de celule solare un ban, "sa mananca si gura lor ceva". Ce ar fi fost sa avem masini electrice de acum 100 de ani, huh? :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Isarescu a ramas un pic in urma cu dobanzile.

  Cand ai 6% dobanda la leu (si la euro e 1% iar la alte valute aproape zero), normal ca daca climatul economic e relativ "safe" dau buzna "investitorii" sa faca bani pe diferentialul de dobanda.

  RăspundețiȘtergere
 6. Vezi, asta cu "sa faca si ei un ban" e de fapt esenta problemei. Mama ei de treaba.. ce-ar fi fost ? :)

  Buna observatia cu leul. Intrebarea este acum: sa ridice Ben dobanzile sau sa le scada Mugurel ? :)

  RăspundețiȘtergere
 7. O sa le scada Mugurel...prin iulie-august.

  Ben ii termina pe toti daca impinge dobanzile-n sus. Iar apar case la 1 dolar bucata.

  RăspundețiȘtergere
 8. Intrebarea era mai mult retorica, normal ca Ben intra in faliment daca urca dobanzile. Asa ca deocamdata se chinuie sa controleze reactia nucleara pe partea inflationista... :)

  The reactor cannot lose its flow, or else a meltdown occurs

  RăspundețiȘtergere
 9. Reactia nucleara pe partea inflationista o sa o controleze cand o sa inceapa "sterilizarea" dolarilor.

  Pana una alta cred ca Mugurel al nostru a fost mai dibaci. E drept ca nici nu are atatea probleme pe cap.

  RăspundețiȘtergere