vineri, 18 februarie 2011

De weekend - aventura cosmologica

Ca un fel de continuare la materialul de saptamana trecuta. Un film excelent despre universul care ne inconjoara si modul in care "stiinta" clasica trateaza aceste lucruri. Din nou cu multumiri celor de la fymaa si traducatorilor:

Universul - Aventura cosmologica_1 from Anti Iluzii on Vimeo.

Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

14 comentarii:

 1. La stiri , explozie solara, "EU vrea sa existe masuri pentru toate tarile in caz de asemenea fenomene". Cand aud asa ceva, mai ca imi doresc sa explodeze Soarele de tot, sa vad ce masuri mai ia "EU"

  RăspundețiȘtergere
 2. Super, thx for sharing the video. De fapt chiar imi plac mult chestiile astea, si chiar daca majoritatea ideilor le tot revad prin documentare, mereu si mereu, imi fac placere de fiecare data. Universul e prea fascinant sa te plictisesti.

  RăspundețiȘtergere
 3. Uimitor...
  La fel ca si celalat documentar.
  Stiinta nu ignora numai "paranormalul" dar se ignora si pe ea insasi cand nu-i convine. Si asta nu e stiinta, e o boala, e "civilizatie". "Io sunt mare profesor, am zis timp de 50 de ani un lucru, doar n-o sa spun altfel acum - pentru ca vine unu tanar si imi spune ca a descoperit altceva, mai bine il trimit sa se plimbe". Egoul civilizatiei.

  RăspundețiȘtergere
 4. pai mei - nu e nevoie sa explodeze soarele, e suficient un carrington event ca sa-i linsteasca un pic... :)

  Mie din filmul cu universul mi-a placut unul din comentariile de la final:
  - Si daca in grupul vostru de oameni de "stiinta" cativa au o alta opinie ce faceti ?
  - Supunem la vot... :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Si cu asta avem trei bucati in ultima saptamana:

  ANOTHER X-FLARE--ALMOST: Fast-growing active region 1161 erupted this morning, producing an M6.6-class solar flare at 1011 UT. The almost-X category blast was one of the strongest flares in years and continued the week-long trend of high solar activity. SOHO coronagraph images show no accompanying CME, so Earth effects should be minimal.

  RăspundețiȘtergere
 6. Tare aia cu supusu la vot. Democratie nenica :)

  Sa vad si filmul acum...

  RăspundețiȘtergere
 7. Filmul este interesant, si cred ca sunt multe domenii in care se intampla lucrul asta (desconsiderarea si marginalizarea celor care au pareri care nu convin).
  De exemplu cazul Wilhelm Reich, un om care a fost trimis la inchisoare (a si murit in ziua eliberarii...) si caruia i-au fost arse o parte din carti de ctare autoritatile americane.

  Despre bank run-uri ... asteptam "cu emotie" alegerile din Irlanda... si in general luna Martie.

  RăspundețiȘtergere
 8. Mda, din pacate stiinta seamana de multe ori cam prea tare cu politica: curente de opinie in care trebuie sa te incadrezi, marginalizarea opozitiei, supunere la vot atunci cand dovezile nu sunt suficiente, urmarirea fondurilor in detrimentul corectitudinii stiintifice etc.

  RăspundețiȘtergere
 9. @pai mei
  anumite fenomene pe care nu suntem capabili sa le intelegem (sau sa le vedem) le numim paranormale dar ele sunt cit se poate de normale, este suficient sa ne imaginam cam ce-ar fi zis un om in urma cu doar 200 de ani daca i s-ar fi aratat un televizor sau laptop

  RăspundețiȘtergere
 10. http://www.dailymotion.com/video/xe9n2b_confessions-d-un-assassin-financier_news#from=embed

  de unii pe-aici gen bechtel, am auzit si la noi, se explica multe lucruri interesante ...

  RăspundețiȘtergere
 11. Da, interviul cu Perkins e un clasic, desi are vreo cativa ani vechime.

  RăspundețiȘtergere
 12. Toate observatiile astea asupra universului se bazeaza in primul rind pe existenta luminii,din diverse surse si in principiu aflam de existenta materiei indepartate numai daca emite lumina.Din cite stiu eu lumina este o anumta emisie a materiilor "fierbinti" Daca aceste aglomerari de corpuri nu ar mai emite lumina,cum am putea cerceta universul?presupunind ca soarele nostru ne va mai lumina ceva timp.

  RăspundețiȘtergere