joi, 27 ianuarie 2011

Money and the Turning of the Age

Saptamana aceasta cred ca va fi saptamana filmelor. Pe Charles Eisenstein l-am mai recomandat eu pe aici. Zilele trecute mi-a trimis Gab un link la cateva materiale mai noi ale acestuia:

Charles Eisenstein identifica destul de bine problemele societatii actuale si legatura acestora cu sistemul financiar. Incearca spre finalul fiecarui material sa propuna si unele variante pentru a face tranzitia mai usoara catre viitoarea "poveste economica" a omenirii. Ideile de care vorbeste el au mai fost discutate de noi in seria de alternative monetare. Este vorba de ideea de dobanda negativa, ceva asemanator cu experimentul worgl sau GOGO in care banii erau timbrati periodic. Iar in celalalt material vorbeste de ideea unui sistem financiar care ar penaliza consumul fara rost, ce ar tinde spre echilibru, in genul sistemului de puncte sau LETS.

Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

5 comentarii:

 1. Ummm. Nu înțeleg de ce le-ai inversat. Vezi că nu prima parte e cea cu întrebările, ci a doua, aia care se cheamă „Money and the Turning of the Age: Part 2” și care tu ai pus-o prima.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mersi, ai dreptate, le-am corectat. Probabil le inversasem eu atunci cand le-am descarcat.

  RăspundețiȘtergere
 3. F. bine puncteaza Charles Eisenstein unele chestii despre stiinta contemporana aici: http://www.ascentofhumanity.com/chapter2-4.php Descrie perfect de ce unele grupuri "elitiste"(inclusiv mediul academic) refuza sa se desprinda de ceea ce tu numeai mai demult "vechea viziune" a lumii. Merci pt recomandare!

  RăspundețiȘtergere
 4. Deranjez in legatura cu un parteneriat cu siteul :
  www.axyy-filme.com [ 8000 vizite ] - Pr 3
  www.onlinemoca.com [ 3000 vizite ] - Pr 3
  www.jocurie.com [ 2000 vizite ]
  www.subfilme.ro
  Daca esti interesat pot fi gasit la adresa de email .

  RăspundețiȘtergere
 5. Synthesis - dap, impartasesc multe din ideile lui, merci si eu la randul meu... :)

  Axyy - multumesc de oferta, momentan prefer sa pastrez site-ul asa cum este

  RăspundețiȘtergere