joi, 16 septembrie 2010

Noutati si comentarii

Motto: “Anyone who believes exponential growth can go on forever in a finite world is either a madman or an economist.” Kenneth Boulding

Eu sunt omul cu petele. Incerc sa fac cumva sa aibe fiecare macar o pata in cap, cat de mica. Cu timpul ea se poate transforma intr-un peisaj de toata frumusetea. Dar trebuie sa incepi de undeva. Iar acum la unii totul e alb, asa de bine au fost spalati oamenii pe creier. Uite model de pata care prinde in capetele unora: de ce mai avem oare nevoie de avocati si grupuri si procese cu bancile cand avem exemplul DSB ? La care cei nevinovati, cei albi, fara de pata, cei imaculati, de care am tot avut parte zilele astea de cand cu lista (ca astia vechi stiti deja ce-mi poate capul) vor replica: dar cum ? dar sistemul ? dar economia ? dar vai.. dar asa ceva e i-m-p-o-s-i-b-i-l... biggrin.gif

Dar hai sa revenim la linkurile noastre. Incepem cu un articol excelent despre situatia Greciei, pe care l-am gasit pe logec zilele trecute: Beware of Greeks Bearing Bonds. Ce-mi trecea prin cap citind articolul. Situatia taxelor din Grecia e de fapt o chestie foarte buna. Fara misto, vorbesc din punctul de vedere al libertatii si eliminarii rolului statului din economie. Ei au rezolvat deja de fapt jumatate din problema: jumulirea pe care statele o fac de obicei in tarile in care omul e educat de mic ca e “cinstit” si “corect” sa platesti bir sultanu.. aaa pardon... taxe si impozite pentru clientela politica. Acum mai au de rezolvat cealalta jumatate: eliminarea aparatului de stat care a dus la problemele de deficit actuale. Un faliment ar rezolva scurt si elegant problema… :)

S-a tot vorbit zilele trecute despre povestea Caritasi si FNI. Mie cel mai mult mi-a placut articolul asta: SOV si junimistii. Nu strica sa isi mai aduca lumea aminte, acum ca un nou caritas e pe cale sa faca implozie. E vorba de cel financiar-bancar, evident. La noi stiti deja cum stau lucrurile: Numarul clientilor nemultumiti ai Volksbank a depasit 3000. Se pare ca VB e in ultima vreme in toate topurile: Topul băncilor care înregistrează cele mai multe credite neperformante. Cei nemultumiti de relatia cu banca stiu deja unde sa gaseasca lista de grupuri. As vrea totusi sa va mai arat inca doua materiale care mi-au atras atentia zilele trecute apropo de situatia bancilor. Se pare ca nici in europa lucrurile nu stau mai grozav: Sole European Bank Needs $60 Million USD And Comes Crawling To ECB. Mda, ditai banca nu mai gaseste cateva amarate de milioane pe piata interbancara si e nevoita sa apeleze la FED-ul european. Pfff, sa treaca pe la mine ca am cartuse noi la imprimanta. Hartia igienica e problema ? :)

A doua stire era aceasta: Acţionarul majoritar al Băncii Româneşti vrea să-şi consolideze capitalul. National Bank of Greece (NBG), acţionarul majoritar al Băncii Româneşti, vrea să atragă 2,8 miliarde de euro pentru consolidarea capitalului şi pentru a face faţă problemelor cauzate de criza din Grecia. După anunţ, acţiunile NBG s-au depreciat cu 7,4% pe bursa de la Atena, până la 9,6 euro/acţiune, potrivit businessweek.com.Instituţia este cel mai mare creditor grec, desfăşurând activităţi şi în Bulgaria, Serbia, Cipru, Egipt şi Turcia. Prima observatie ar fi ca banca romaneasca e de fapt greceasca. A doua ar fi ca se impute in continuare treaba. Daca aia nu mai gasesc cateva milioane amarate, iar astia din Grecia (or fi oare aceiasi ?) incep sa picure capital .. poate toamna asta.. cu putin noroc... eh.. nu vreu sa fiu rau. Va astept la gradina in caz de ceva... biggrin.gif

Iar daca tot vorbeam de gradina, hai sa vedem de ce vin străinii să dea cu sapa în România ? Aer curat, mancare fara chimicale, retete traditionale, un stil de viata independent, o vacanta si un pic de munca. Se mai limpezesc de cap, isi mai curata mintea de stres si corpul de toxine. Unii mai adauga la lista respectiva si un alt ingredient. E vorba de tehnici de meditatie pentru cei care vor sa faca si un pic de curatenie spirituala: O comunitate din Apuseni dă lecţii de tinereţe fără bătrâneţe. Da, stiu ca unii se uita chioras la astfel de treburi. Oameni seriosi, care cred in stiinta, nu in povesti spirituale si munca pe degeaba. Deh, fiecare cu religia lui: Why Science Is So Wrong

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc

9 comentarii:

 1. E bine ca a fost distrusa agricultura Romaniei. Astfel au fost salvate niste hectare bune de terneuri care nu necesita nici un pesticid pentru a incepe cultivarea lui.

  RăspundețiȘtergere
 2. Remarc faptul ca esti citat in ultima vreme pe multe saituri inclusiv pe money.ro :)

  Bancile grecesti au fost sfatuite sa fuzioneze, NBG-ul ar putea fuziona cu Alpha sau cu Piraeus daca nu reuseste sa stranga singur banii de care are nevoie.

  Pentru noi nu cred ca e o bucurie sa ii vedem in suferinta tocmai pe greci, cateva din bancile lor aveau fata umana.

  RăspundețiȘtergere
 3. Gregorian - massmedia oficiala se prinde, ca de obicei, un pic mai tarziu. O surpriza placuta in povestea cu bancile au fost totusi hymerion si hotnews.

  Da, se povesteste si in articolul respectiv ca, surprinzator, sistemul bancar din grecia era mai stabil decat prin alte parti. Probabil altfel nici nu ar fi rezistat pana acum.

  Iar de suferit vom avea de suferit cu toti mai mult sau mai putin atunci cand sistemul o va lua la vale si vom tranzitiona catre urmatorul model de organizare a societatii. Tocmai de aceea tot insist sa ne pregatim din timp.

  RăspundețiȘtergere
 4. mai scriam acum citeva luni ca nu va trece mult pina cind bancherii vor fi impuscati pe strada: Real IRA says it will target UK bankers

  RăspundețiȘtergere
 5. Oamenii din sistem sunt la fel ca ceilalti. Nu cu mult mai lacomi si nu cu mult mai prosti. Nemultumirea noastra nu ar trebui sa se indrepte asupra lor.

  Ar trebui in schimb sa ne concentram pe ideea din spatele sistemului, asa cum zicea si V de altfel: We are told to remember the idea, not the man, because a man can fail. He can be caught, he can be killed and forgotten, but 400 years later, an idea can still change the world.

  Oricum, se ingroasa gluma... Hypo Real Estate: un sac fara fund, sau un Lehman Brothers nemtesc? Cu inca 40 de miliarde de euro, statul german incearca sa salveze banca de la faliment

  RăspundețiȘtergere
 6. Mersi, il vazusem mai devreme la Chris Martenson pe site. E un articol excelent... :)

  RăspundețiȘtergere