vineri, 30 iulie 2010

De weekend

Se apropie weekend-ul si am zis sa mai adaugam un pic de garnitura la povestea de ieri.

Pentru cei care se indoiesc ca astfel de lucruri se pot intampla in "lumea reala". Cu multumiri tot lui nea Radu pentru "recomandarea" materialului:Pentru cei care n-au inteles inca cum s-a ajuns in situatia respectiva. Cu multumiri autorilor documentarului MELTUP pe care l-am mai recomandat de cateva ori:P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

4 comentarii:

 1. sugestie pt week end-ul viitor:
  http://www.dailymotion.com/video/xa8gqr_la-triple-courbe-et-rosa-luxemburg_news?start=16#from=embed

  we placut

  RăspundețiȘtergere
 2. complet offtopic? Stiu ca esti un mare pasionat de surse alternative!

  Acum probabil stii ca se deruleaza programul Casa Verde!

  Ce solutie ai implementa tu incadandu-te in 6000 RON pentru o casa aflata intr-o zona cu o clima ca a Brasovului? Eu m-am gandit la o centrala pe peleti, rumegus, lemne dar nu stiu cum se face calculul pe kw/m3.

  Ar fi super interesant! ... Macar pentru mine!

  TNX

  RăspundețiȘtergere
 3. Banuiesc ca stai la casa si ai deja instalatia veche de tevi si calorifere, bazata probabil pe o centrala cu gaz.

  Daca centrala e modulara, cu arzator, boiler si pompe separate e simplu de interconectat. Iei doar arzatorul pe lemne, burlane pentru horn, ceva teava, robineti si manopera.

  Un cazan simplu, care nu e pe gazeificare, ajunge undeva in jur de 3000 RON functie de putere si marca. Cu restul de jucarii, daca gasesti un mester ieftin si priceput, ar trebui sa te descurci pana in suma respectiva.

  De asemenea, ar trebui sa iei in calcul un UPS. In cazul in care se ia curentul pompa trebuie totusi sa circule apa pana se racesc carbunii, altfel e risc sa faca poc.

  RăspundețiȘtergere