joi, 8 aprilie 2010

Noutati si comentarii

Bursele urcara nitzel in ultima vreme. Vorba vine, ca de fapt scad de vreo zece ani daca socotim in bunuri. Sau in energie. Sau in hrana. Nu mai vorbim de aur ori argint. Oricum, aveam emotii ca trece DOW de 11.000 aseara. Se pare ca nici George, nici Horea n-au nimerit-o cu atingerea maximelor la 10.500 si inversarea de trend in martie. Eu ce sa mai zic, care astept scaderile de un an deja. Greu cu previziunile astea, multa rabdare se cere la cata manipulare exista. Sau cum se mai spune: the market can stay irrational longer than you can stay solvent. Asta pentru cine mai joaca la burse. Inca. Pentru mine si altii, e just for fun... smile.gif

Grecia pe toate gardurile. Si-au revizuit deficitul la 12.9% pentru 2009. Nemtii se gandesc si se tot razgandesc cu ajutoarele. Se vehiculeaza tot felul de variante. Inclusiv iesirea din UE si revenirea la drahme. Dobanzile la banii imprumutati cresc tot mai periculos. Deja platesc vreo 7,1% adica dublu cat nemtii. Zvonurile despre banci de care va ziceam acum vreo doua luni se dovedesc reale. De teama unui colaps, in ultimele doua luni grecii au retras din banci 8 miliarde de euro, adica 4% din PIB. Cererile de ajutor ale bancilor se inmultesc si cu "garantarea depozitelor" stim cum stam. Noi suntem rabdatori, ca de obicei. Deja a trecut mai bine de un an de cand incepusem avertizarile asupra bancilor grecesti si austriece. Lucrurile au evoluat mai lent decat speram, dar se indreapta incet si sigur in directia cea.. buna... smile.gif

In rest, FMI nici usturoi n-a mancat, nici gura a manipulare nu-i miroase. Noroc ca mai au si cehii niste guvernatori care recunosc una-alta, ca de benerel al nostru ne-am plictisit deja. Dincolo de ocean, Ben vine si el cu declaratii despre somaj si imobiliare. Numarul de persoane care isi declara falimentul inregistreaza noi recorduri. Si in final, tot california e zona cea mai interesanta. Los Angeles risca sa ramana fara fonduri la inceputul lui mai. Asta pe langa cutremurul care a incercat sa-i mai trezeasca nitzel. Curios cum se tot inmultesc cutremurele astea in ultima vreme. Dupa Haiti si Chile, acum avem California si Indonezia.

Iar in final...violet. Mda. Prietenii stiu de ce. Dar ce unii prieteni nu stiu este ca eu prefer sa fiu pentru in loc sa fiu impotriva. Pentru bun simt, pentru responsabilitate si pentru luat atitudine. De aceea, prefer varianta fara NU si fara contra. E pur si simplu.. legea atractiei. Sau in termeni "economici" reclama negativa tot reclama se cheama... wink.gif

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

9 comentarii:

 1. http://www.xtrenders.com/2010/04/run-for-tulips-or-dear-life.html

  ... ajuta la parametru'... veriga slaba... TIMP. :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Thnx. Un fel de intre ciocan si nicovala la partea cu analiza...

  Revenind insa la variabila "timp". Tot un martie-aprilie vad ca zicea si el in toamna trecuta. Acum e un fel de iunie-iulie in graficul actualizat. Hmmm... hai odata, ca mi s-au lungit urechile... :-)

  RăspundețiȘtergere
 3. Very true, mi-au iesit bube cat am vandut SP si DJ, de 2 luni. Nadas, idiotii cumpara no matter what. Orice stire apare, fenomenul e : "uh, am scapat si de asta, let's buy som GS". Dar nici bull nu pot fii, never ever sa cumpar topul ala. Strangem din buci pana se surpa cosmelia.

  RăspundețiȘtergere
 4. Si ca profetie : azi au crescut nitel... maine o sa explodeze in sus :(

  RăspundețiȘtergere
 5. Mda, se surpa cosmelia, se surpa incet-incet. Mai batem un cui la cosciugul bancilor:

  BNR va putea respinge intrarea in faliment a unei banci

  Initierea procedurii falimentului unei institutii de credit va fi supusa aprobarii prealabile de catre BNR, iar hotararea bancii va trebui motivata. Astfel, Banca Nationala a Romaniei (BNR) va putea respinge solicitarea institutiilor de credit privind initierea procedurii falimentului, daca apreciaza ca acestea nu se afla in stare de insolventa, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta

  Daca BNR va aprecia ca o institutie de credit nu se afla in stare de insolventa, poate decide instituirea administrarii speciale, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale pentru instituirea acestei proceduri.

  RăspundețiȘtergere
 6. Vezi ca aici:
  http://hotfile.com/dl/31663649/48779cf/GenerZero
  si aici: http://hotfile.com/dl/31674660/6f1fa5b/GenerZero
  sunt cele 2 parti ale filmului Generation Zero inca nelansat oficial. Enjoy !

  RăspundețiȘtergere
 7. Multumesc pentru link-uri.

  Am vorbit un pic de Generation Zero aici, nu stiu daca ai vazut postul respectiv.

  RăspundețiȘtergere
 8. Sunt un cititor fidel. De aici am auzit de film. Din pacate linkurile sunt scam. Le-am luat de pe youtube si abia dupa ce le-am descarcat am vazut ca sunt goale. Mai asteptam lansarea oficiala care trebuia sa fie pe 9 aprilie. :D Pe curand.

  RăspundețiȘtergere
 9. Mda, am vazut si eu. Din cele 2 arhive de 150 mega mi-a dezarhivat un avi de 800 mega care nu merge.

  Dupa ce apare o sa incerc sa fac o comparatie intre GZ, Collapse si Capitalism a true story. Pentru ca astea sunt cateva din filmuletele despre criza cu cea mai mare raspandire.

  RăspundețiȘtergere