vineri, 30 aprilie 2010

De weekend

The Crash Course - Exponential Growth Meets Reality

Un interviu cu Chris Martenson despre care am tot vorbit noi pe aici. Ca sa aveti la ce medita maine in timp ce se fac micii la gratar... :)O doza de realism pentru cititorii mai noi si un reminder pentru ceilalti. Pentru ca inainte de a gasi rezolvarea la o problema trebuie intai sa o intelegi... ;)

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

6 comentarii:

 1. Ai auzit, Flavian? No need for magic new technologies (minutul 23).

  Foarte fain să asculți un nenea ce pare așa cu capul pe umeri vorbind despre d-astea :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Hehe.. stiu eu unde bati matale.. ;)

  Raspunsul lui CM la intrebarea respectiva despre noile tehnologii a fost de fapt: "they'll be nice when they come, but we don't need them"

  Evident ca degeaba ai tehnologie, daca mentalitatile nu se schimba. Tehnologii ne-ar fi dat de acum un secol Tesla saracul ca si multi altii, dar n-au avut cui.

  CM a spus-o frumos: sa punem noi mana pe treaba si sa incepem adevarata schimbare, ca tehnologiile vor iesi ele apoi la lumina ca un "bonus" :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Nice. Mi-a placut.
  Vad ca salvarea si-o face fiecare individual. Dupa ce murdarim lacul, proprietate privata sau nu, il curatam si promitem sa nu il mai murdarim niciodata. Care o intelege bine, o sa prinda Raiul, care nu, nasol... O sa murdareasca lacul in continuare :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Individual, normal ca individual. Ca nu poti obliga pe nimeni sa evolueze, daca el se incapataneaza sa n-o faca. Asta-i frumusetea libertatii de decizie... :)

  In ce priveste "lacul" se pare ca acesta a mai beneficiat de cateva curatenii generale. Ultima data pe vremea unui nene numit Noe din cate se pare.

  De atunci locatarii au mai invatat ceva, dar unii tot n-au reusit sa se educe suficient. Iar "lacul" asta are si el rabdarea lui. Asa ca de data asta a zis ca gata, ramane doar cine se poarta frumos.

  Restul.. pot exersa in continuare arta bunului simt, dar in alta parte... ;)

  RăspundețiȘtergere
 5. Mie mi-a placut partea cu rezolvarea unei probleme - imprumutati mai mult ca sa va mentineti status-quo-ul cheltuind in acelasi mod ca si pana acum versus gasirea unor metode alternative de a satisface aceleasi nevoi.
  Partea referitoare la "downshifting" si gasirea fericirii e foarte interesnta dar... imposibil de intamplat in Romania cel putin, unde frustrarile ating limite incredibile.

  RăspundețiȘtergere
 6. info - cuvantul "imposibil" cred ca e supra-apreciat.

  Sau cum se mai spune: never say never... ;)

  RăspundețiȘtergere