miercuri, 31 martie 2010

O vizita mai putin importanta

Ieri am am asistat la o mica "isterie mediatica" pe tema vizitei lui Dominique Strauss-Kahn. S-a umplut mass-media de articole pe tema asta. Doar... se putea... fuse ditai sefu' femei-ului in vizita pe la noi. Show, discutii la ASE, interviuri peste interviuri, gargara cat cuprinde. Dar cine mai pune la suflet parerea femei-ului ? Cand ii auzi senini vorbind ca e gata criza, acush-acush iese americanii la liman si incepe redresarea, te apuca durerile de cap. Cand Elizabeth Warren vorbeste de 3000 banci gata sa intre la apa, imobiliarele alt-a si juridicele urmeaza sa loveasca in urmatorii doi ani si somajul plus datoriile tot mai mari... o sa fie fun ce mai...

V-am pierdut cumva ? Sa nu-mi ziceti ca n-ati vazut graficul asta: IMF - Mortgage Reset Chart. Doar are mai bine de doi ani. Alt-A erau ipotecile considerate ceva mai "sigure" decat cele subprime, asta evident inainte de criza cand somajul era inca in limite normale. Option ARM se refera la faptul ca dobanda este variabila. Stiti deja ce efect a avut primul val de subprimeri imobiliari asupra unei economii chipurile "stabila si sanatoasa". Are rost sa mai detaliez ce efect va avea al doilea val de subprime combinat cu alt-a si option arm ? De data asta asupra unei economii tot mai slabite si care trage sa moara de vreo doi ani. In ciuda perfuziilor cu care... au ciuremat-o...

Revenind insa la vizita lui musiu Dominique. Nu inteleg de ce lumea are asa pretentii de la omul asta. Cand pana in toamna 2007, anul in care a fost ales la FMI, nu avea nici o treaba cu economia. Da, stiu ca a fost la finalul anilor 90 ministrul economiei in Franta pentru vreo doi ani. Adica un fel de Pogea sau Vladescu pe vremea cand explozia cauzata de expansiunea "capitalista" in tarile fost comuniste inca era inca in toi si vestul o ducea bine. Ulterior a continuat insa tot cu politica, trecand in opozitie. Iar cu cateva luni inainte de candidatura la sefia FMI era un biet politician in campanie, care se ocupa cu promovarea a tot felul de doctrine. Blogul pe care il are AICI e lamuritor.

Mda.. stiu.. in 2007 lumea avea alte probleme. Cati politicieni sau chiar economisti se gandeau la faptul ca jucaria e pe cale sa se strice. Doar, nu-i asa.. nimeni n-a vazut criza… :)

Hehe. Poate unii ca ben sau mugurel. Ca in rest avem destule exemple:

Peter Schiff Was Right 2006 – 2007

Ron Paul Predicted The Collapse In 2003

Gerald Celente Predicts ‘08 Panic

Funny, huh ? Cand vezi ce spuneau oamenii astia prin 2007, 2006 sau chiar 2003. Chestii pe care lumea le credea tampenii si prostii atunci. Vreti sa vedem ce spun ei ca ne asteapta mai departe ? Alte “prostii” dupa standardul actual al unora:

Gerald Celente on Happy Hour 16 Mar 2010

Ron Paul warns Americans

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

2 comentarii:

 1. Greetings.

  Iti bati gura de pomana. Mie mi se par fabuloase reclamele alea credit tiriac: iei credit si dansezi de bucurie. -20% reducere la dobinda.

  americanii poate poate mai au o sansa (capital controls and stuff, daca ai vazut ieri). noi... in nici un caz :(

  http://www.youtube.com/watch?v=FnwaWmM7URo

  RăspundețiȘtergere
 2. Hehe, ai dreptate, s-a ajuns mai rau ca la piata...

  Ia credit neamuleee... ia creditu’.. ieftin.. ultima bucata... :)

  Hai, care nu v-ati imprumutat inca, care mai aveti un job inca, luati acuma la oferta...

  Hai, promitem ca scadem dobanzile, dar e nevoie de negrisori pe plantatie, altfel bancile mor de foamee...

  Of, of. E din nou un fel de rasu-plansu, ca metodele de spalare pe creier si manipulare sunt multe. Tocmai de aceea insa trebuie sa insistam mai tare si noi, cei care intelegem cum stau de fapt lucrurile.

  RăspundețiȘtergere