miercuri, 10 martie 2010

Dincolo de bani

Mi-a placut. Si am zis ca nu strica o mana de ajutor.

Dincolo de bani

Ce-i asta? Un site prin care oferi și primești gratuit tot felul de produse și servicii pentru care în mod normal ai plăti.

Chestii de acest gen oricum se întâmplă tot timpul în grupurile de prieteni. Tot ce dorim noi este să formăm un grup mai extins de persoane care să se implice în a se ajuta reciproc.

Interesul nostru principal e dezvoltarea comunităţii locale. Din cauza asta, dorim aici doar membri care locuiesc în Timişoara sau prin împrejurimi (să zicem maxim Lugoj, Arad, etc).

Proiectul nostru nu este legat în nici un fel de troc. Nu trebuie să dai nimic în schimb celui care te-a ajutat, ci este chiar de recomandat să ajuţi mai bine pe altcineva. Cum s-ar zice “pay it forward”. Totuşi, dorim ca fiecare membru să primească de la comunitate şi să ofere comunităţii în cantităţi cam egale. Ce înseamnă asta? Că acest site nu este pentru acţiuni caritabile. Dacă cineva este interesat doar să ofere sau doar să primească, aici nu e locul potrivit. Ne plac acțiunile caritabile, doar că proiectul nostru nu e pentru asta. Noi încercăm să formăm o comunitate. O adunatură de bogați care ajută săracii nu este o comunitate.

Gasit cu ajutorul lui Gab. La mai mare si la mai multe !

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

4 comentarii:

 1. Mulțam de promovare. Cu mențiunea că este și construit cu ajutorul lui Gab ;)

  RăspundețiȘtergere
 2. interesant articolul. pacat ca este valabil doar pt timisoara si imprejurimi.

  recomand de asemnea cedez.ro, ofergratit.ro si grupurile locale frecycle.yahoo.groups.ccom (parca asa era, dar daca ati cauta in yahoo groups freecycle romania, veti gasi cum e exact).

  daca stiti si voi unele, nu ezitati sa ni le spuneti.

  spor la facut fapte bune!

  RăspundețiȘtergere
 3. Pai putem sa ne inscriem si sa solicitam ca prim ajutor crearea unor site-uri asemanatoare si in alte zone ale tarii... :-)

  RăspundețiȘtergere
 4. Ma mir cum de nu stie mai multa lume despre lucrurigratis.ro

  Mie mi se pare cel mai OK site de acest gen la nivel national.

  Despre ajutor in crearea unor situri similare regionale, da. Clar ofer ajutor, nici macar nu-i nevoie sa va inscrieti. Puteti folosi formularul de contact.

  RăspundețiȘtergere