duminică, 6 decembrie 2009

Stau si ma intreb

Stau si ma intreb, urmarind nebunia cu politica ce are loc azi...

Cat putem oare sa ne mai ascundem dupa visin ? Sa ne acuzam unii pe altii ca furam caciula ? Cand se va termina sarada asta cu plimbatul voturilor ?

Cat ar dura oare introducerea CNP-urilor intr-o baza de date pentru cei care voteaza la sectiile speciale ?

Nu e necesar sa faci asta in timp real, desi acum internetul e disponibil in orice colt de pe glob. Nu e necesar sa faci asta la toate urnele, desi la nivelul de informatizare din ziua de azi ar fi banal de simplu. Nu e nici macar necesara utilizarea unui soft specializat pentru asa ceva.

E nevoie de o banala lista de numere, facuta in excel, word sau chiar txt. Care in final sa fie predata impreuna cu voturile numarate. Si ulterior comparata pentru gasirea CNP-urilor care au votat in doua sau mai multe locuri. Simplu si eficient.

Ar insemna sfarsitul autobuzismelor si acuzatiilor de tot felul...

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc

7 comentarii:

 1. Da mici intreprinzatori care inchiraza autobuse nu ar manca si ei o paine :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Pentru cei care "implementeaza" democratia in tari bananiere nu exista interes in a aplica solutiile dvs. Tocmai aceste "lacune" le permit "manipularea" rezultatelor.

  RăspundețiȘtergere
 3. daca eu mi-as propune realmente fraudarea alegerilor as face-o la BEC ... nu cu autocarul ...

  RăspundețiȘtergere
 4. Lucrez in IT si pot spune 100% sigur ca s-ar putea face acest lucru. Si nu e nici foarte complicat! Deci nu se doreste implementarea acestui sistem!

  RăspundețiȘtergere
 5. Pai avem cica carti de alegatori.. si totusi in loc sa se puna stampile in acele carti de alegatori se lipesc autcolante pe cartile de identitate, autocolante ce se pot dezlipi relativ usor. Cu asta imi inchei argumentatia... concluzia o trage fiecare pentru el.

  RăspundețiȘtergere
 6. A da, se vor elimina autobuzele pentru ca se va fura "remote" si mult mai precis.

  RăspundețiȘtergere
 7. Si eu lucrez in IT si stiu ca un altfel de sistem ar fi usor de implementat. Doar ca n-am vazut ideea sugerata de comentatori sau alti "analisti politici".

  E drept ca nici nu ma omor cu subiectele de genul asta, de aceea intrebarile erau mai mult retorice. Una din multele mele dileme existentiale... :)

  Eh, noi sa fim sanatosi. Chiar daca de azi vom avea un nou prezident sau nu, clasa politica ramane aceeasi.

  RăspundețiȘtergere