sâmbătă, 7 noiembrie 2009

De weekend

Despre legatura intre descoperirile stiintifice si economie am tot vorbit. Am gasit insa zilele trecute pe fymaa un filmulet interesant despre legatura intre stiinta si spiritualitate:

Misterul Conştiinţei şi Semnificaţia Luminii
"Peter Russel a absolvit fizica si psihologia experimentala la Universitatea din Cambridge, Anglia, având si studii postuniversitare în informatica. A studiat meditatia si filozofia orientala în India, iar la întorcere a cercetat neuropsihologia meditatiei la Universitatea din Bristol.

Peter Russel a fost una dintre primele persoane care au aplicat programe de dezvoltare personala în cadrul companiilor. În ultimii 20 de ani a fost consultant pentru IBM, Apple American Express, Banca Barclays, Swedish Telecom, Nike, Shel, British Petroleum s.a.

Russell ne ia din sălile de conferinţe de la Cambridge, unde a studiat cu Stephen Hawking, într-un ashram de la poalele dealurilor din Munţii indieni Himalaya. Integrând o cunoaştere adâncă a ştiinţei cu propriile experienţe de meditaţie, Russell ajunge la un univers similar cu cel descris de mulţi mistici - unul în care ştiinţa şi spiritul nu mai sunt în conflict.

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

4 comentarii:

 1. Greu de observat diferența dintre asta și uzualele aiureli New Age...

  RăspundețiȘtergere
 2. Mda, intr-adevar unele curente New Age sunt pline de aiureli. Ca si unele curente oficiale din economie sau stiinta de altfel. Fiecare padure cu uscaturile ei.

  Peter Russel are insa un CV impresionant pe partea stiintifica si mi-a placut expunerea lui in incercarea de a lega stiinta de spiritualitate

  RăspundețiȘtergere
 3. avand in vedere ca spiritualitate este - prin definitie - o experienta pur subiectiva, iar stiinta una obiectiva (cat pot fi oamenii de obiectivi, relatia dintre stiinta si spiritualitate se poate face doar pe considerente individuale. precum face si dl russel

  RăspundețiȘtergere
 4. În orice caz... văd din ce în ce mai multe semne că schimbarea care va veni o să aibe și o semnificativă componentă spirituală...

  RăspundețiȘtergere