miercuri, 18 noiembrie 2009

Ati prostit poporul

Ati prostit poporul cu televizorul. Si cu ziarele. Ba chiar si cu scoala mai nou. Noroc cu netul ca ne mai desteapta. Pe unii cel putin. Care nu luam de-a gata toate bullshiturile pe care atatia binevoitori se ofera sa ni le serveasca de-a gata.

Dimineata am aflat ca Goldman si-a cerut scuze pentru ca si-au batut joc de o lume intreaga. Cam tarziu, cam fara rost si fara promisiunea ca de acum incolo nu mai fac: Goldman Sachs si-a cerut public scuze pentru ca a participat la declansarea crizei

Apoi am primit din partea "maestrilor" de la BCR si "raspunsurile" oficiale la intrebarile de ieri. In afara de o repetare insistenta a faptului ca "avem un sistem bancar solid, stabil, fara active toxice, cu o rata a solvabilitatii foarte buna" nu am obtinut mare lucru de la dirigu' cu nume de printz. Evident ca a sarit peste intrebarile mai interesante si a negat totul. Nici active toxice n-a mancat, nici gura nu-i miroase. Have fun:

1. Astazi va pot raspunde doar ca diriginte al Scolii de Bani, astfel ca nu va pot oferi informatiile pe care le doriti dvs.
2. si 3. Avem un sistem bancar solid, stabil, fara active toxice, cu o rata a solvabilitatii foarte buna, de peste 13%, fata de minimum 8% cerut de normele BNR!
4. Oamenii isi cauta mereu un reper pe care il investesc cu atributul infailibilitatii.
5. Asa cum precizeaza oficialii BNR, bancile si-au respectat angajamentul fata de Romania si au pastrat expunerea, ba, mai mult, unele, precum Erste Group, si-au majorat expunerea pe Romania, venind in sprijinul economiei si firmelor.
6. Estimarile noastre arata ca, in mod normal, leul va avea un parcurs relativ stabil, intr-o marja de 4,2 – 4,3 lei/Euro

1. Asa cum precizeaza oficialii BNR, bancile si-au respectat angajamentul fata de Romania si au pastrat expunerea, ba, mai mult, unele, precum Erste Group, si-au majorat expunerea pe Romania, venind in sprijinul economiei si firmelor. In plus, RMO la noi este foarte mare comparativ cu alte tari europene, fiind vorba de o situatie data intr-un context economic dat.
2,4,8. Avem un sistem bancar solid, stabil, fara active toxice, cu o rata a solvabilitatii foarte buna, de peste 13%, fata de minimum 8% cerut de normele BNR!
3,6. Astazi va pot raspunde doar ca diriginte al Scolii de Bani, astfel ca nu va pot oferi informatiile pe care le doriti dvs.
5. Cota de piata nu are nici o legatura cu cu cuantumul Fondului de Garantare. Avem un sistem bancar solid, stabil, fara active toxice, cu o rata a solvabilitatii foarte buna.
7. Cazurile pur ipotetice sunt doar material de studiusi analiza pentru cercetatori.

Pentru cei care inca mai cred ca e gata "criza" si totul va fi roz, le reamintim ca dupa schimbarea legislatiei privind functionarea fondului de garantare de acum trei luni si schimbarea directorului acum o luna, mai nou Fondul de Garantare a Depozitelor isi infiinteaza departament de management al riscului

P.S. Rog luati in considerare ceea ce spuneam AICI inainte de adaugarea unor eventuale comentarii. Va multumesc.

4 comentarii:

 1. Plasamentele in aur sau alte titluri legate de metalul pretios vor continua sa aduca randamente bune in perioada urmatoare. :)

  RăspundețiȘtergere
 2. "Cota de piata nu are nici o legatura cu cu cuantumul Fondului de Garantare".

  Mai bine spunea ca BCR nu are nici o legatura cu Fondul de Garantare ... si nici o banca cu >1% cota de piata for that matter.

  Astea vin cu garantie implicita din partea statului roman :)

  RăspundețiȘtergere
 3. hei..

  lipsesti cam mult si incepi sa ma ingrijorezi;

  te-au saltat astia pentru "uneltire impotriva sistemului" ?!

  RăspundețiȘtergere
 4. Neah, fusei nitzel prins cu niste delegatii, "timbildinge" si alte nebunii... :)

  In plus e foarte multa informatie aparuta in ultima vreme si am ramas in urma cu cititul. Am tot adunat materiale si n-am mai apucat sa le comentez.

  E o avalansa incredibila de stiri zilele astea si timp tot mai putin. As face o sectie zilnica numai cu linkuri si cu stiri traduse daca as putea.

  RăspundețiȘtergere