sâmbătă, 24 octombrie 2009

Romania vs Letonia

Va las ca tema de weekend sa gasiti zece asemanari intre Romania si Letonia.

Ca ajutor va prezint mai jos un articol despre situatia actuala a bugetelor in Romania: România atinge fundul sacului
Bugetul a ajuns în situaţia să refuze plăţi, să amâne facturi şi chiar să umble la fondul de rezervă al Guvernului pentru plata salariilor în octombrie. După mai multe incidente apărute în câteva judeţe luna aceasta, sindicaliştii se tem că s-ar putea să nu-şi mai ia deloc salariile în noiembrie.

Depăşirile de costuri din anumite sectoare înseamnă tăieri în altele: o parte din indemnizaţii întârzie cu zilele sau chiar mai mult, banii de medicamente sunt folosiţi pentru plata salariilor din spitale, farmaciştii ştiu deja că nu-şi vor încasa facturile timp de şase luni, iar profesorii speră că se va găsi o sursă de bani şi pentru luna viitoare.

Iar pentru a va face o idee cam ce se intampla si de ce, adaug o expunere excelenta despre banci, FMI si Letonia in materialele de mai jos:

7 comentarii:

 1. Super, imi place prezentatorul si interlocutorii. Spun lucrurilor pe nume.
  Ei (aia care se ascund) vor sa (desi sinteti deja) sa fiti sclavi punct. Mai departe vedem... revolte, revolutii...
  Noi sintem pe aproape, saptamani maxim luni...
  Lifes's great.

  RăspundețiȘtergere
 2. oh, oh! câtă acțiune! d-abia astept.

  RăspundețiȘtergere
 3. Sa inteleg ca romania ar fi trebuit sa dea lege prin care banca poate sa lua maxim proprietatea si in plus toate creditele trecute in RON.. apoi devalorizare masiva RON. Si lasat bacile straine sa se usuce.... nu.. in loc de a lua imprumut FMI si dat banii de la FMI la banci straine...

  RăspundețiȘtergere
 4. Felicitari! Asteptam contiunarea!

  RăspundețiȘtergere
 5. Yep, lucrurile devin interesante.

  Anonim, ai inteles bine. Cam aia repet si eu pe aici de luni bune, dar cand incep sa o repete si altii e clar ca lucrurile devin tot mai evidente.

  RăspundețiȘtergere
 6. @Anonim1

  O asemenea lege nu se va da in Romania. Bancile vor sustine orice parlamentar ce va dezerta in fata votului unei asemenea legi, iar la noi totul merge pe principiul sanatos: "toata lumea sa traiasca numai noi sa nu murim"

  RăspundețiȘtergere
 7. Anonim, FMI-ul a ridicat coada sus si cand Letonia a incercat sa dea o lege de genul asta.

  Asta era una din multele asemanari: o eventuala lege de genul asta la noi o sa fie combatuta de banci, FMI si baietii veseli pana in panzele albe.

  Panzele albe insemnand din fericire disparitia FMI undeva in urmatorii 2 ani cel mai probabil.

  RăspundețiȘtergere