marți, 13 octombrie 2009

Linkuri diverse

Cat asteptam sa vedem daca pica guvernul urmarind update-urile din sedinta de azi, mai frunzarim si alte stiri. Fara prea multe comentarii de data asta.

GM a vandut marca Hummer unei companii din China, pentru 150 milioane de dolari
Producatorul de masini General Motors a semnat un acord de vanzare a marcii Hummer catre o companie din China, tranzactie ce marcheaza intrarea Chinei pe piata auto din Statele Unite, scrie The Wall Street Journal.

De ce in America duci bancii cheile de la casa si pleci linistit, iar la noi iti executa in plus si rulota si masina
Debitorii locali se afla in prezent intr-o situatie mult mai proasta decat cea a americanilor in ceea ce priveste relatia cu bancile, in conditiile in care nu pot scapa de plata creditului luat de la banca doar prin predarea bunului cu care au garantat si nu beneficiaza de o lege a falimentului. "Americanii si-au pus problema adoptarii acestei reguli in anul 2007, cand, pe fondul crizei financiare, care a condus la deprecierea bunurilor imobiliare, bancile se gandeau sa execute toate bunurile debitorului, inclusiv masina si rulota in care debitorii ajungeau sa locuiasca dupa predarea casei. Americanii scosi din case ar fi ramas astfel fara cel mai mic sprijin pentru existenta, iar situatia ameninta cu revolta sociala. Prin urmare, s-a ajuns la adoptarea de catre majoritatea statelor americane a respectivului regulament", a explicat Urban.
Comentariu:
Evident ca bancilor nu le convine introducerea legii falimentului personal. Este de inteles. Problema este ca argumentele folosite nu sunt reale. Fum si oglinzi. Atat. In momentul in care o banca acorda un imprumut, are responsabilitatea sa se asigure ca poate sa-si recupereze banii. Ofiterii de credite din ziua de azi nu fac decat sa vada cati bani vrea clientul, ce acte are - de cele mai multe ori un minim impus de BNR - iar apoi se spala pe cap. Nimanui nu-i pasa daca un client este sau nu capabil sa plateasca respectivul imprumut "pe bune". Singura lor grija este sa vanda multe credite. Daca sunt neperformante, nu conteaza. Banca e acoperita, pentru ca poate sa ia si pielea de pe client.

Cum se poate face o reţea TV cu bani puţini, ceva mai multă minte şi mai ales dacă eşti în Basarabia
Precum vedeţi, de la o imagine de care vă rog să nu faceţi mişto, studioul Sor TV, ajungem la ceva ce e la timpul viitor în România: o reţea de posturi independente, cu conţinut pus la comun, un stil comun, care poate fi o alternativă chiar şi la mizeriile de pe posturile româneşti. Soluţiile tehnice sunt state of the art faţă de fâţâiala cu SNG-uri de la noi şi oamenii şi-au permis să plătească un specialist dintr-o altă ţară (chiar dacă de aceeaşi limbă), pe mine, pentru stylebook-ul pe care îl au doar vreo două televiziuni din România.

ICN Informed Citizen News 10/04/09

How food shapes our cities: Carolyn Steel on TED.com

Store won't accept U.S. dollar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu