sâmbătă, 3 octombrie 2009

De weekend

Stiu ca am mai strecurat linkul de vreo doua ori in ianuarie si februarie, dar sunt convins ca multi n-au apucat sa-l urmareasca cu atentie atunci. Poate de data asta ii vor mai acorda o sansa. Pentru mine e pe lista de cultura generala obligatorie si asa cred ca ar trebui sa fie pentru oricine are un minim de interes.
Albert Bartlett e un profesor adevarat. Explicand lucruri pe care nu prea le intalnesti in facultati de obicei. Si e greu sa contrazici omul. Pentru ca nu prea poti sa te pui cu matematica, nu-i asa ? :)

4 comentarii:

 1. Bine ca s/a gandit cineva sa explice rahatul in care ne scaldam. :-) Toti sunt inconstienti.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mda, pentru cei care mai cred ca o putem duce la infinit cu crestere fara rost si risipa.

  Pentru cei care mai cred ca sistemul actual bazat pe consumerism si inflatie continua mai poate continua ca pana acum.

  Pentru cei care nu inteleg deja ca schimbarea va veni, chiar daca unii si-o doresc sau nu.

  Treaba e demonstrata. Matematic si obiectiv. Inclusiv celebra problema a bacteriilor explicata la minutul 22 al prezentarii.

  RăspundețiȘtergere
 3. Iti multumesc pentru acest material din '94 unde am aflat sau mai bine spus mi-a atras atentia intr-un mod diferit de a percepe lucrurile, matematic :D.

  Cu toate ca am terminat liceu si facultate si master de informatica, daca ma intrebai inainte sa vizionez documentarul in citi ani se va dubla 5 la o crestere de 7% anual ti-as fi raspuns: 7% pe an * 14 ani = ~100% =)) (acuma 4 ani incolo sau incoace tot acolo e =)) )
  Citi se regasec in situatia mea...? Dar invatam de aici de colo :D.

  Mi-a placut mult prezentarea cu bacteriile este foarte reprezentativa daca privesti in ansamblu, se potriveste cu orice domeniu, activitate de pe aceasta planeta.

  RăspundețiȘtergere
 4. De exemplu, in unele tari dezvoltate rata de crestere a populatiei este negativa. Balantele se autoregleaza ... mai depinde si in ce fel se obtine re-echilibrarea.

  RăspundețiȘtergere