joi, 22 octombrie 2009

Ce au in comun NASA, bancile si bursele ?

Uite ca incet incet se duce si luna octombrie. Imediat se schimba si ora. Sa nu uit sa dau ceasurile cu o ora in urma duminica dimineata, chit ca voi fi pe munte si n-o sa am prea multe ceasuri cu mine... :)

Ce ne-a adus nou luna asta ? Ceva mai mult decat septembrie, care ne-a cam dezamagit prin plictiseala. Am avut in ultimele saptamani o cadere de guvern pe plan local si cateva chestii interesante pe plan international. Chiar si aseara bursele au facut o miscare draguta. Dupa ce au stat pe plus toata ziua, au reusit sa pice 1% in ultima ora de tranzactionare. Se pare ca bariera de 10.000 pentru DOW e inca un punct de rezistenta greu de trecut. Aurul in schimb a ramas stabil peste bariera de 1000 desi a luat acum o pauza pe la 1050-1060 unde oscileaza de cateva zile. Tot aseara dolarul a testat si el bariera de 1.5 EURUSD de care se tot apropia in ultima vreme. Cu aceasta ocazie, barilul de petrol a sarit de 80 USD si pare destul de hotarat sa creasca in continuare.

Trecem apoi la domeniul bancar. Asa cum semnalam acum trei zile in articolul despre DSB, tocmai s-a deschis sezonul la banci. Dupa atata fazan, era timpul sa mai schimbam meniul. Si daca vi se pare ca povestea din Olanda a fost cam subtire, Denninger ne invita sa trecem la treburi mai serioase. Cu multumiri lui Costel, care mi-a dat linkul:

Had Enough? Time For A Boycott!
Have you had it with the scams, frauds, "mark to myth" and lies? You can stop it. Yes, you.

All 330,000,000 of you. Here's how.

Go withdraw all your money and business from the following institutions:

Bank of America
Wells Fargo/Wachovia
Citibank
JP Morgan/Chase

Those four.

Place your business with a local community bank or credit union in their place, and tell the above four institutions to "piss off."

I've resisted doing this, but the idea that banks are now going to try to penalize those who do not carry balances or pay late fees is the last straw.

Hehe, lucrurile incep sa devina interesante. Cine si-ar fi imaginat asa ceva acum un an ? Sau macar cum cateva lui, in primavara acestui an. Lucrurile evolueaza destul de repede si unele voci continua sa repete ca aceasta evolutie se va accelera tot mai tare.

Pe vremuri personaje ca Nostradamus sau Edgar Cayce obisnuiau sa ne povesteasca ce ne asteapta intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat. Cartile de tarot erau o adevarata arta, care s-a pierdut insa cu timpul. Nici ghicitul in graficele economice nu mai are valoarea "stiintifica" pe care unii inca i-o atribuie. Dar cati dintre voi ati auzit de web bots ?

Tehnologia web bots se bazeaza pe observatia ca nimic nu e intamplator. Nici chiar in privinta discutiilor inofensive de pe internet. Observand faptul ca frecventa anumitor cuvinte depaseste uneori ceea ce ar trebui sa fie comportament "normal" din punct de vedere al regulilor statisticii, s-a ajuns la niste concluzii interesante. Ei bine, conform celor care au pus la punct aceste tehnici si au mai nimerit unele "previziuni" pe ici pe colo, se pare ca ne asteapta lucruri deosebite in perioada care urmeaza: Web bot predictions

Tot despre niste descoperiri interesante ne atrage atentia si David Wilcock. Se pare ca NASA a bagat sub pres niste chestii extrem de tari. Aveti aici articolul National Geographic: Mystery Space "Ribbon" Found at Solar System's Edge
In a discovery that took astronomers by surprise, the first full-sky map of the solar system's edge—more than 9 billion miles (15 billion kilometers) away—has revealed a bright "ribbon" of atoms called ENAs.

"Exactly where the [galaxy's] magnetic field is most wrapped around the outer boundary of the heliosphere, that's where the ribbon runs," McComas said.

"That could be an unbelievably remarkable coincidence, or it could be a fabulous clue that somehow this external magnetic field is actually imprinting onto our heliosphere through some process that we don't yet understand."

Iar articolul si fotografia de pe universetoday aduc niste semne mari de intrebare in ceea ce priveste cunostintele NASA despre aceste fenomene generate de alinierea galactica. Mai ales ca cele 2 navete voyager au "ratat" foarte precis in explorarile anterioare exact zona respectiva:
"We knew there would be energetic neutral atoms coming in from the very edge of the heliosphere, and our theories said there would be small variations in their emissions," said David McComas, IBEX Principal Investigator at a press conference on Thursday. "But instead we are seeing two-to-three hundred percent variations, and this is not entirely understood. Whatever we thought about this before is definitely not right."...

"The Voyagers are providing ground truth, but they're missing the most exciting region," said Eric Christian, the IBEX deputy mission scientist at NASA's Goddard Space Flight Center in Greenbelt, Md. "It's like having two weather stations that miss the big storm that runs between them."

Not if NASA has known the truth at the top levels for a long time, as several whistleblowers I've spoken to have asserted, and has been actively thwarting any efforts to let the public know the truth.

This seems more plausible when we bring back the testimony of NASA astrophysicist Don Shemansky, who said NASA had a "persistent, pernicious bias" against any investigation of changes in the Local Interstellar Medium.
De aici pana la a se intreba ce altceva a mai ascuns NASA in toti acesti ani nu e decat un pas pentru David Wilcock. Care sugereaza, la fel ca si Matt Ward, ca ziua in care vom afla si alte lucruri interesante despre universul ce ne inconjoara si alte civilizatii prietene care il populeaza se apropie. Stiu ca multi vor clatina din cap si vor fi tentati sa foloseasca acel cuvant urat care incepe cu "con". Eu va cer doar sa pastrati o minte deschisa: "never say never".

Vedem oricum peste tot ca noutatile se inmultesc. Sunt tot mai multe fenomene majore care accelereaza derularea evenimentelor si schimbarile sunt tot mai rapide. Iar economia, asa cum am mai repetat, e doar varful icebergului. La fel cum imobiliarele au fost doar un semnal al viitoarei "crizei" economice. La fel cum fenomenul Peak Oil e doar o parte din tabloul viitorului energetic al omenirii. Schimbarile care vor veni sunt mult mai majore si mult mai interesante decat pot sa-si imagineze majoritatea acum.

Pana atunci intrebarea din titlu ramane deschisa. Si mai adaug una, care va poate ajuta la gasirea raspunsului: "How does a Zen monk know his pizza is enlightened?"

5 comentarii:

 1. Aha! Tu erai! :-D.
  Nu stiam ce-i cu atita agitatie pe la mine :-D.

  RăspundețiȘtergere
 2. Da, eu eram... :)

  Ai grija si cu dolarii aia. De data asta s-ar putea sa nu se opreasca la o singura banca povestea.

  Vezi articolul de ieri cu deflatia si inflatia.

  RăspundețiȘtergere
 3. \
  Multumesc pentru promo.
  Mai vedem cu dolarii. Am vazut, thx.
  Deocamdata nu misc nimic...

  RăspundețiȘtergere
 4. Flavian, ce religie te reprezinta cel mai bine?

  RăspundețiȘtergere
 5. Sunt ortodox de familie si traditie, am urmat obiceiurile acestei religii atat la casatorie cat si la botezul fiului meu.

  Nu ma omor cu mersul la biserica, cu exceptia slujbelor de cununie si botez pe care le-am invatat pe de rost ca fotograf la evenimente.

  Consider ca fiecare persoana e libera sa-si aleaga calea pentru evolutia spirituala proprie, motiv pentru care am avut mereu o alergie la dogmele religioase si propovaduitorii lor.

  Desi nu am studiat prea tare pe partea asta, cred ca religiile orientale se apropie cel mai mult de modul in care inteleg eu creatia, creatorul si sensul vietii in acest univers.

  RăspundețiȘtergere