vineri, 9 octombrie 2009

Aur dupa argint

Dupa argintul de la individual, avem acum primul aur mondial obtinut anul acesta in Romania.

Rareş, tuşă de aur
În fine, România a cucerit un titlu mondial. Primul din 2009. De fapt, primul din octombrie 2007 şi pînă acum. Aceasta este performanţa sabrerilor Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Cosmin Hănceanu în concursul pe echipe din cadrul Campionatului Mondial din Antalya.

Victoria este cu atît mai gustoasă cu cît ea a fost realizată în faţa liderului mondial al momentului, echipa Italiei.

Lupta pentru aur a început timid pentru "tricolori", care au fost conduşi la început cu doar două, trei tuşe, pentru ca apoi să rămînă în urma italienilor la o diferenţă de 10 puncte. Ultimul duel, cel dintre faimosul Aldo Montano şi proaspătul vicecampion mondial, Rareş Dumitrescu, a fost cel decisiv. Românul a reuşit ceea ce nimeni nu mai spera. Să recupereze de la 34-40, să egaleze la 42 şi să întoarcă scorul în favoarea României: 45-44.
Rareş Dumitrescu: A fost un miracol, în scrimă nu prea se văd asemenea reveniri
Scrimerul român Rareş Dumitrescu, cel care a luptat în ultima parte a finalei de sabie şi a reuşit să aducă României medalia de aur, a declarat, joi, agenţiei NewsIn, că revenirea echipei a fost miraculoasă deoarece în scrimă întoarcerile de situaţie spectaculoase sunt extrem de rare.

Întâlnirea a avut un final dramatic. Italienii au condus în permanenţă, iar la un moment dat s-au aflat la două tuşe de victorie, dar vicecampionul Rareş Dumitrescu a recuperat, egalând la 43. Cele două echipe s-au aflat din nou la egalitate, la 44, după care tricolorii au reuşit punctul victoriei.
România a cucerit aurul mondial la sabie după un ultim asalt dramatic!
La ultimul asalt Rareş Dumitrescu a reusit să intoarcă miraculos rezultatul in fata celebrului Aldo Montano după o luptă dramatică. Românul a reusit să recupereze de la 40-34 pentru italienii si să aducă prima medalie mondială de aur pentru tara noastră in anul 2009

2 comentarii:

 1. Acest eveniment mi-a adus aminte de frumoasa carte a lui Ioan Dan - Cavalerii in care la un moment dat romanii au dat o lectie de scrima francezilor. Bravo lor, ei sunt adevarata Romanie nu ceea ce vedem la televizor in fiecare zi.

  RăspundețiȘtergere
 2. Rares Dumitrescu: "Aurul olimpic e un vis. Sper sa-l transform in realitate"

  Romania a castigat aurul la Campionatul Mondial de Scrima dupa o revenire fantastica in fata mult mai experimentatei echipe a Italiei. Rares Dumitrescu a fost eroul meciului, romanul punctand decisiv la ultima tusa a partidei. "Nu m-am gandit ca as putea pierde, iar aceasta gandire pozitiva a dat roade", a declarat pentru HotNews.ro Rares.


  Rep: Felicitari pentru performanta deosebita! Este cel mai important rezultat din cariera ta?
  Rares Dumitrescu: Categoric, da! Este cel mai important rezultat al carierei mele, dar doar de pana acum. Sper sa mai reusesc si alte performante deosebite pe viitor.

  Rep: La ce sa ne asteptam pentru urmatoarele competitii? Te gindesti la Jocurile Olimpice?
  Rares Dumitrescu: Mai sus decat acest titlu mondial nu poate fi decat aurul olimpic. Este un vis pe care sper sa-l transform intr-o zi in realitate. Este rezultatul care incununeaza o cariera.

  RăspundețiȘtergere