luni, 21 septembrie 2009

Vesti bune

Uite ca a trecut si jumatatea lui septembrie. Cand baietii de la E2020 lanseaza un nou comunicat. La fel de hotarat ca si cele precedente, se pare ca nu si-au iesit din mana peste vara... :)

Global systemic crisis: In pursuit of the impossible recovery
Instead of a recovery in September, the world is suffering the impact of this summer’s three rogue waves:

. massive unemployment, for people soon to be excluded from further benefits in particular, and its disastrous consequences for nations’ political and social stability, are beginning to appear

. the number of bankruptcies (companies, municipalities,…) and deficits of all sorts, are exploding

. and, of course, the impact of all this on the US Dollar, Treasuries (and the UK, suffering collateral damage) [23].

The first wave already reached the shore at the end of summer 2009. The second one is coming up. And the third is beginning to appear on the horizon.


Si tot la capitolul vesti bune, am un zvon simpatic pe care l-am auzit azi. Sa va zic... sa nu va zic... ? Eh, la naiba, oricum n-am nimic de pierdut... :)

Just for fun, am un amic usor bezmetic care zice ca joi 24 septembrie pica 2 banci de talia Lehman si vineri DJ-ul va fi cu 10% pe minus. A mintit el, va mint si eu pe voi. Chiar daca sansele par mici, sa nu ziceti ca n-ati auzit macar un zvon in caz de ceva. Pentru cititorii in... scheme: da' graficele, graficele ce zice ? Este sansa sa vedem asa ceva ? Sau e mute ca si la Lehmanu' trecut ?

Apropo, joi si vineri e G20-ul la americani: Masuri de securitate fara precedent in Pittsburgh, inainte de summit-ul G20. Mii de activisti vor protesta pe strazile din oras

Sa scape baietii pisica din sac chiar atunci ? Sau nici o coincidenta nu e intamplatoare... ? Mda... stiu, fara explicatii suplimentare intra la capitolul "cutremurele lu' Hincu". Adica momentan ramane un zvon pe urma caruia ne vom putea distra vineri daca se va dovedi fals... ;)

4 comentarii:

 1. care sunt alea ? daca nu se intampla nimic, ce te faci?

  RăspundețiȘtergere
 2. Aaaah,ce aluzie caustico-simpatica! Mersi ca m-ai mentionat,anyway.Oi fi eu mai bezmetic uneori (ca orice geniu care se respecta),dar de data asta sunt foarte cerebral si extrem de pertinent.Asta e,nu risti,n-ai parte de glorie! Ne vom distra vineri,oricum,dar nu pe seama mea.Sau poate ca da: voi invada toate forumurile si blogurile,jubiland si umflandu-ma in pene ca un curcan,mandru nevoie mare ca am avut dreptate mie-n suta si ca am vazut ceea ce n-a vazut nimenea!!!!Nici chiar tu,scumpul meu Flavian! Semneaza:Pintea,pasarea cu clontz de Roubini.

  RăspundețiȘtergere
 3. Anonime, daca nu se intampla nimic, atunci nu se intampla nimic. Intre a striga degeaba "lupul" si a incerca sa nu ignor un posibil avertisment, am ales varianta a doua.

  Sansele exista, e doar o problema de timp din punctul meu de vedere. Si daca totusi se intampla ii dam tot creditul lui Pintea, cel de la care aflasem zvonul AICI :)

  RăspundețiȘtergere
 4. vasile cu graficul22 septembrie 2009, 01:34

  eu am citit in stele boierule, ca e in octombrie;

  si asta de prin vara;

  acum sincer sa fiu, nu stiu pe la ce ora;  dupa ce ajunge DJI pe la 10200- 10300 vine si corectia aia babana;

  RăspundețiȘtergere