sâmbătă, 19 septembrie 2009

Un septembrie special

Revenim din nou la teme economice. S-a mai incheiat o saptamana controversata. In care bursele au continuat sa creasca, simultan cu deprecierea dolarului si o miscare tot mai hotarata a aurului peste bariera de 1000 USD.

Iar de estimat, estimez ca baietii veseli or sa incerce un 10.000 la DOW acum ca tot au ajuns aproape. Asta va duce dolarul la 1.5 sau peste si aurul la vreun 1050 probabil.

Dar de un "tobogan" tot nu cred ca scapam inainte de inflatia finala. Si atunci lucrurile vor deveni cu adevarat dragute. In functie de reactia "jucatorilor" vom avea parte de o apreciere la dolar si de o scadere la aur. Sau daca lucrurile vor scapa de sub control si tot mai multi se vor retrage in aur in loc de dolar, am putea asista anul acesta la inceputul sfarsitului.

Spun asta pentru ca mai am o chestie interesanta. Deja la mine incep sa se adune coincidentele. China da tot mai multe semne de nerabdare si am auzit deja din a 4-a sursa diferita ca septembrie 2009 e un punct de cotitura. Mai puternic decat martie 2009 sau septembrie 2008. Asa ca stau cu antenele ciulite ca deja suntem trecuti de jumatatea lunii, sa vad ce se mai intampla pana in octombrie.

2 comentarii:

  1. totusi, sa ne gandim ca SUA nu sta cu mainile in san asteptand apocalipsa.

    cu siguranta vom asista la caderea sistemului bancar actual pana in 2012.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda, nu mai e mult de acum. Sper sa nu cada inainte sa terminam de discutat pe tema alternativelor monetare.

    Macar sa avem cat de cat o idee despre ce am putea pune in loc dupa... :)

    RăspundețiȘtergere