luni, 14 septembrie 2009

Sa fim seriosi

Incepusem acum cateva zile sa expun O idee interesanta

Pe scurt, plecasem de la observatia ca accizele se calculeaza in raport cu valoarea Euro de la inceputul lunii octombrie. Si "coincidenta" care a facut ca anul trecut sa avem un varf de crestere la Euro exact in acea perioada. Dupa care s-a revenit la valori scazute din cauza alegerilor parlamentare si sarbatorilor care urmau.

Explicatia oficiala data atunci e deja celebra: Mugur Isărescu: „A fost atac pe leu!

Insinuam apoi ca in aceasta toamna s-ar putea sa vedem un scenariu asemanator, dat fiind foamea si mai mare de bani a celor de la putere. Cu acelasi varf de crestere la inceputul lui octombrie. Urmata de aceeasi scadere din timpul alegerilor prezidentiale si din timpul sarbatorilor. Si spuneam ca ar fi haois de previzibil ca acest scenariu sa se repete.

In cele cateva zile care au trecut de atunci, leul a inceput sa piarda teren tot mai periculos. In ciuda oficialilor care ne "amenintau" cu redresarea economica.

Iar acum, cand am vazut articolul acest articol de AZI un zambet mare mi-a aparut pe fata: Isărescu: „Se încearcă un atac pe leu, dar suntem cu ochii pe ei”
Ultimele 4 zile ale săptămânii trecute, la care se adaugă primele tranzacţii din această dimineaţă de pe piaţa interbancară, arată o scădere continuă a leului faţă de moneda unică europeană. Această evoluţie poate fi socotită o „corecţie”, dar poate semnifica şi începutul unui nou atac asupra leului, potrivit oficialilor Băncii Naţionale

2 comentarii:

 1. Si spune, esti short pe leu? Daca esti sigur pe predictiile tale sibex de abia asteapta sange proaspat... poti sa prinzi cursul si cand scade si sa castigi dublu ;) Dar ai grija sa nu te jumuleasca tot tov Isarescu!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ah, ispita ce esti... :)

  N-auzi ca specula e pentru mine ca un viciu ? Incerc sa ma las. Nu ca as fi fost eu prea dependent vreodata.

  Oricum, nu pentru maniacii care nu pot sta departe de cazino sau bursa imi racesc eu gura pe aici.

  Toate aceste cursuri si toti acesti indici pentru mine sunt simple semne, care arata cat de mult mai e si cat de tare va veni valul schimbarii.

  RăspundețiȘtergere