miercuri, 30 septembrie 2009

Nassim Haramein

O alta postare care nu se incadreaza in asa-zisa "tematica" a blogului. La fel ca si cea de pe la inceputurile acestui an despre Newton, Einstein si gravitatia

Stirea ar fi urmatoarea: Haramein Paper Wins Award

After some 20 years of tireless dedication to his in depth research on unification, Nassim Haramein’s most recent scientific paper, “The Schwarzschild Proton,” received an award at the University of Liège, Belgium during the 9th International Conference CASYS'09 (Computing Anticipatory Systems).

Chosen by a panel of 11 peer reviewers, Haramein's paper won the prestigious "Best Paper Award" in the field of “Physics, Quantum Mechanics, Relativity, Field Theory, and Gravitation.” This significant paper marks a new paradigm in the world of quantum theory, as it describes the nuclei of an atom as a mini black hole, where protons are attracted to each other by gravitation rather than some mysterious undefined “strong force.” This radical new view of the quantum world produces a unification of the forces and appropriately predicts measured values for the nucleon of atoms.


De Nassim Haramein unii au mai auzit probabil din diverse articole: NASSIM HARAMEIN - Noul Einstein?
De curând am descoperit și noi, cu mare surprindere, acest geniu multivalent, un individ cvasinecunoscut, care nu credem că va primi vreodată vre-un premiu Nobel și asta datorită viziunii sale unificatoare și totodată revelatoare asupra Universului, o viziune care rescrie fizica și istoria umanității și pune la grea încercare paradigma materialist științifică actuală, ceea ce este de neacceptat de obicei, în curentul dogmatic științific principal, un geniu "eretic" pe gustul nostru, care merită o atenție deosebită.

Altii poate au vazut si prezentarile gen Teoria unificata a campului sau Crossing the Event Horizon.

Dar noutatea care surprinde in acest caz este recunoasterea muncii sale de catre o universitate "oficiala". Sper ca premiul sa nu fi fost doar o scapare din partea acestora si vom vedea astfel de "greseli" repetandu-se si pe viitor... :)

4 comentarii:

 1. Ma apuc de citit, e vestea secolului daca reuseste unificarea.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mie mi-a placut comentariul acesta facut de FreeYourMind despre Nassim:

  Amator sau nu, omul le leaga mai bine si mai pe intelesul nostru, cel putin, decat toti Stephen Haukingii la un loc, care intre noi fie vorba, se combate singur in ultima vreme (el centreaza el da cu capul, si tot isi ajusteaza si reajusteaza teoriile incercand sa explice totul si nu reuseste) ... iti recomand documentarul The Hawking Paradox ... Cred ca Nassim ar trebui luat mai mult in serios si nu cred ca va fi acceptat de dogma ortodoxa stiintifica actuala ...insa urmatoarea generatie il va aprecia mai mult ...

  Dane, daca esti pasionat de acest subiect, n-ar strica sa arunci un ochi si pe teoriile lui Dewey B. Larson, bazat pe 3 dimensiuni temporale si 3 dimeniuni spatiale.

  RăspundețiȘtergere
 3. Cind i-am auzit prima data ideea conform careia fiecare particula si de fapt tot ceea ce are forma este sau are la baza o gaura neagra mi-am spus WOW - cum am reusit sa nu ma gindesc la aceasta idee pina acum?

  Aceasta explica multe cum ar fi de exemplu insasi diferitele forme pe care le ia matricea iar cind aceasta "gaura neagra" dispare de exemplu un om cind moare, corpul (care ar avea si el o gaura neagra care emana din inima si tine la un loc toate moleculele, atomii, celulele... forma) isi pierde forma, se dizolva iar materia din care era compus probabil va fi folosita spre a construi noi forme iar pe principiul fractalitatii se poate deduce la toate nivelele inclusiv galactic.

  Eu totusi ma gindesc daca gravitatia sau gaurile negre chiar au forma. Sint ele oare chiar constiinta pura (fara forme, fara timp), neconditionata care trece in forma si prin urmare devine conditionata, limitata pentru a se putea experimenta pe ea insasi? Raspunsul ar insemna sa stii si cine esti cu adevarat nu doar la un nivel conceptual.

  Imi pare bine ca este luat in seama pina intr-un tirziu, traim vremuri in care totul se desfasoara la vitezeze din ce in ce mai ridicate si nu trebuie sa treaca citeva generatii pt schimbari de paradigme sau sa ti se ia capul.

  Eu unul rezonez cu ceea ce spune iar vizionarea conferintelor lui a fost o placere, nu multi sint oamenii care au acest "har" de a te tine in priza cind au de spus ceva iar simtul umorului este la locul lui :D.

  RăspundețiȘtergere
 4. Mi-a placut prezentarea lui Haramein si este foarte important ca recent a obtinut si premiu pentru teoria unificarii ceea ce un inceput de recunoastere oficiala. Desi este un nonconformist si autodidact merita toate laudele. A readus conceptul "vidului din inima" si alte concepte care erau de miii de ani in filozofia indiana si buddhism la care oamneii de stiinta nici nu vor sa se uite. Chiar si Dalai Lama le-a demonstrat oamenilor de stiinta ca pana acum nimic din ce a descoperit fizica cuantica nu contravine invattaturilor buddhiste. http://www.dalailama.com/page.163.htm

  RăspundețiȘtergere