luni, 17 august 2009

Cat mai lungim bulltrapul asta ?

Asa cum mi s-a tot atras atentia, termenul estimat de mine pentru vara asta ca inceput al scaderii burselor a fost deja depasit. Motivele care au dus la aceasta depasire le-am explicat deja, iar cat va mai fi amanata aceasta scadere masiva inainte de inflatia finala urmeaza sa aflam.

Sunt unele persoane care inca mai spera intr-o toamna frumoasa si repetarea evenimentelor din octombrie 2008. La cum merg lucrurile peste ocean, cu "toxicitatile" de anul trecut inca ascunse sub covor de aceleasi banci si un nou val de mizerie Commercial Real Estate care urmeaza sa loveasca in curand, s-ar putea sa iasa interesant: Elizabeth Warren Introduces COP's August Report

Pentru moment, putem considera ca la Colonial si restul de banci micute am avut doar incalzirea: 5% Level For Toxic Loans Doom Banks

Daca totusi manevrele FED vor impiedica un faliment major, iar scaderea va incepe prea tarziu in toamna si va fi destul de lenta, atunci cei care au prevazut atingerea minimelor abia in mai 2010 s-ar putea sa aibe dreptate: Martin Armstrong – Cycles & Pattern Projections…

Nea Martin zice ca bulltrapul mai poate continua pana la DOW 11.000 in septembrie si abia apoi vom incepe scaderea. Ce va fi dupa minimele din primavara viitoare ? Chestii fun: DOW la 20.000, aurul la 3000-5000 si alte "bunatati" de care am mai vorbit si noi pe aici.

De "revenirea" economica a anumitor tari de care tot auzim in media oficiala cred ca nu trebuie sa mai repet ca nu are nici un rost sa vorbim. Iar de cazul Romaniei nici atat. Nu vor ajuta la "iesirea din criza" nici declaratiile pompoase, nici programul "prima casa, ultima teapa imobiliara" pe care baietii veseli l-au pus la cale cu bancile si FMI-ul.

Vom avea parte de un nou sut economic in fund care se va concretiza intr-un nou pas inainte in intelegerea pe care oamenii de rand incep sa o aibe despre sistemul economic. Ca de obicei, in tot raul, un bine:Chestia e ca daca lucrurile mai taraganeaza mult, o sa incep sa pierd din pariuri. Ah, la naiba, o sa incerc un "dublu sau nimic" pentru la anul... ;)

8 comentarii:

 1. Ce zici de postul asta? http://mareadepresie.blogspot.com/2009/08/masina-de-tiparit-bani-s-stricat.html

  RăspundețiȘtergere
 2. Zic la fel ca si pana acum: inainte de inflatia finala, vom avea o deflatie care risca blocajul intregului sistem, la fel ca toamna trecuta.

  Cel mai probabil vom asista la o noua sesiune de "imprimari" din partea FED, care chiar daca nu va fi multiplicata de banci in acelasi ritm ca pana mai anul trecut, isi va gasi "scaparea" pe burse ca si vara aceasta.

  RăspundețiȘtergere
 3. Flavian, faci investitii pe bursa?
  Pe BVB, Sibex sau afara?

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu nu ma dau pe burse si nici nu recomand, desi sunt unii carora inca le mai arde sa se joace cu focul si in aceste momente.

  Personal sunt cu aur, ferme si conbustibili de mai bine de un an. Am tot explicat asta in articole gen Aur, ferme si petrol sau gen Ce sa faci cu banii ?

  RăspundețiȘtergere
 5. In schimb urmaresc bursele si alti indicatori in ideea observarii momentului in care va incepe distractia generala din faza urmatoare a "crizei" actuale... ;-)

  RăspundețiȘtergere
 6. Ce parere ai de felul in care gandeste Razvan Pasol? Aici este portofoliul lui virtual, cu tranzactii pe care le afiseaza dupa ziua tranzactionarii, pe bune. Are pierdere doar 14% pe 2008, in timp ce aproape toti au pierdut 90% din bani in acel an. Practic, in momentul asta, el are mai mult decat in 2007, pe cand aproape toti ceilalti investitori sunt la 20-30% din banii din 2007.

  http://www.kmarket.ro/portofoliu/portofoliu.php

  RăspundețiȘtergere
 7. Tot la http://www.kmarket.ro/buletin/buletin.php, se poate oricine abona gratis la un buletin saptamanal de analiza economica cu privire la principalele fapte economice majore intamplate in ultima saptamana si tendinte pentru lunile urmatoare. E chiar fain. Eu sunt abonat cam de 2 ani si nu s-a pus problema de platit ceva. Si chiar mi se pare ca se pricepe!

  RăspundețiȘtergere
 8. Mersi, o sa arunc un ochi si pe analizele respective.

  Momentan sunt mai putin interesat de burse ca joc sau specula si mai mult ca indicatori ce vin din partea aceea avertizand cu privire la momentul declansarii fazei urmatoare a tranzitiei actuale.

  Oricum n-am fost niciodata pasionat de pariuri, jocuri de noroc, cazinouri sau altele asemanatoare... :-)

  RăspundețiȘtergere