miercuri, 12 august 2009

Azi m-am hotarat sa ma contrazic

Pe cei care n-au citit inca articolul Ce-am avut si ce-am pierdut ii invit sa o faca inainte de a continua cu randurile de mai jos. Asta pentru ca unele persoane au tot avut in ultima vreme placerea de a-mi reaminti ca unele lucruri de care discutam pe aici intarzie sa se intample asa cum ma asteptam eu sa aibe loc.

Luand de exemplu bursele, unde scaderea DOW estimasem ca va avea loc la inceputul verii iar aceasta inca intarzie sa apara, ba chiar indicii bursieri au prins avant si au depasit si bariera de 9000 in loc sa o ia la vale spre 6000. Ei bine, asta-i farmecul "crizelor economice", anume imprevizibilitatea. Si asta e si principalul motiv pentru care recomandam abtinerea de la "jocul cu focul" la burse in perioada care va urma.

Desi ma mai astept in continuare la inca un val deflationist cu DOW la valori minime inainte de izbucnirea finala a inflatiei, nu vreau sa repet greseala de a da un termen exact pentru momentul cand va incepe aceasta scadere. Pot doar sa afirm ca la cati bani s-au pompat un sistem in vara aceasta, trebuiau sa refuleze undeva: Fed POMO activity and the Stock Market

Se pare ca cei care i-au obtinut au ales sa se joace un pic "cu bursele". Deocamdata se joaca cu ele in sus, iar GRAFICUL arata niste coincidente remarcabile. Cat timp vor mai continua sa impinga in sus valorile ? Se spune ca pana in momentul in care vor reusi sa prosteasca pe aproape toata lumea ca bottom-ul a fost atins si revenirea a inceput: Stocks Bear Market NOT Over, Stocks WILL Crash this Fall!

Apropo de bottom si de a te situa contra curentului mi-a placut afirmatia din articolul de azi a lui Dan :
Este adevărat că pe vremuri de criză sunt numeroase oportunităţi, dar adevăratul investitor va şti întotdeauna să nu cadă în capcana falselor chilipiruri. În general nu e bine să acţionezi în aceeaşi direcţie cu marea masa întrucât devii un candidat sigur la eşec.
Si pentru ca vorbeam de aceasta metoda, sa nu uitam pe alt personaj simpatic care se ghideaza dupa acest concept. Este autorul celebrei "only monkeys pick bottoms" si anume Hugh Hendry.

Mda, de multe ori e bine sa asculti cu atentile si ideile celor care nu sunt de acord cu tine. Pentru a echilibra balanta, pentru a pastra obiectivitatea si pentru a-ti verifica din cand in cand taria argumentelor.

Cei care imi stiu parerile despre relatia China-USA sau aur vor fi surprinsi sa ma vada postand filmulete de genul ASTA . Si pentru ca azi chiar m-am hotarat sa ma contrazic cu articole din "tabara cealalta" va mai dau un link: Gold and China. Acelasi personaj despre China intr-un reportaj asemanator cu cel despre situatia Commercial Real Estate in US: Chinese Economy 2009

Have fun... ;)

4 comentarii:

 1. Uite, mai e cineva care trage semnal de alarma http://mareadepresie.blogspot.com/2009/08/fiti-cu-ochii-in-patru.html

  RăspundețiȘtergere
 2. Anonim - mersi de link

  B - cunosc, i-am facut si eu niste sugestii apropo de titlul blogului AICI :)

  RăspundețiȘtergere
 3. patience
  oct 10-15 top&start of the decline

  RăspundețiȘtergere