luni, 13 iulie 2009

Prima casa - o afacere proasta ?

Am mai spus ca in general prefer sa nu comentez pe tema situatiei economice de la noi. Pentru ca lucrurile se desfasoara acum la un nivel la care deciziile locale pe care le-ar putea lua clasa politica din Romania in acest moment, nu pot avea decat un impact insignifiant in contextul economic actual.

Pur si simplu suntem atat de tare prinsi in paienjenisul economico-financiar mondial, incat nu putem sa facem acum o desprindere la nivel de tara intr-un mod in care sa serveasca cat mai bine intereselor romanilor. Indiferent cat de extraordinara ar deveni peste noapte clasa politica si cea economica in acest moment, este pur si simplu imposibil sa reusim iesirea din mizeria creata pe cont propriu. In plus, asa cum am aratat, vremea cu fiecare tara si fiecare om pentru el a cam trecut si problemele vor trebui acum rezolvate in alta maniera.

Am mai facut AICI o lista cu aceste probleme, apoi am comentat acum o luna un pic si pe tema programului imobiliar atat de mediatizat in ultimele zile. Am explicat atunci de ce pe de o parte e o masura proasta, care va mai baga un morcov pe timp de "criza" celor care se arunca acum visatori la asemenea "ocazii". Si de ce este in acelasi timp un program "bun", pentru ca va accelera si mai tare lucrurile asa cum le vad eu, ca inca o picatura in paharul ce sta deja gata sa dea afara.

Oricum, ideea era ca intre timp au inceput sa apara tot mai multe comentarii pe acest subiect. Si pentru a nu repeta ceea ce explica deja suficient de bine si altii, vedeti ce spune Manole aici: BRD, lovitura mediatică

Si daca tot nu sunteti convinsi, recomand pentru lamuriri suplimentare si articolul lui Khris, cu care pe acest subiect sunt de acord: Stam cu chirie sau ne cumparam Prima Casa?

2 comentarii:

 1. "... suntem atat de tare prinsi in paienjenisul economico-financiar mondial, incat nu putem sa facem acum o desprindere la nivel de tara".
  Perfect e acord. Dar nu sunt de acord cu faptul ca intre a-ti limita consumul si a trai foarte prost nu e nici o diferenta.

  Mai trebuia sa afirmi, ca perioada de criza,romanii au acelasi nivel de trai cu fracezii :-))

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu am vrut sa fac o comparatie intre nivelul de trai. Nici sa insist asupra faptului ca anumite persoane sau tari consuma acum prea mult in timp ce altii mor de foame.

  Afirmatia mea era strict legata de contextul economic si interdependenta actuala a Romaniei raportata la restul economiei si finantelor mondiale.

  In acest sens, nu cred ca vom putea reusi in Romania nici o imbunatatire substantiala a nivelului de trai si nici nu vom iesi singuri din "criza" pana nu se vor "matura gunoaiele" la nivel mondial.

  RăspundețiȘtergere