luni, 6 iulie 2009

Gerald Celente

Simpatic personaj, tonul articolului e cam negativist, dar in mare sunt prezentate corect faptele: sistemul financiar actual desfiintat, somaj si lume suparata pe strazi. Omul nu e bezmetic si are un istoric excelent in previziuni.

Iar cea mai interesanta parte mi s-a parut urmatoarea: in cativa ani majoritatea oamenilor de bun simt vor realiza ca ceva trebuie facut pentru a veni in ajutorul economiei. Se va pune lumina asupra vechiului sistem si problemelor acestuia. Si se vor face schimbari adevarate, nu cosmetizari in genul bailouturilor actuale.

Ce ar putea ajuta ? O descoperire epocala in domeniul energetic. Care sa puna frana problemelor cauzate de epuizarea resurselor de hidrocarburi si de poluare, dand in acelasi timp un impuls tehnologic industriei si productiei. La capitolul asta, mai avem de discutat. Foarte multe.

Pana atunci, have fun:


Un comentariu:

  1. Opinie generala asupra situatiei.
    Nu cred ca este cineva naiv sa creada ca situatia actuala este pur intamplatoare,strategiile se fac pe anumite perioade (10-20-50-100ani)ceea ce in cazul americanilor cu siguranta sa intamplat, nu cred ca sa ajuns in situatia asta fara un ajutor sustinut din partea unor anume personae sau "cluburi" Totul pute de la un pol la celalalt al planetei, parca Al Gore (imi cer scuze de eventuala dezinformare) a contribuit la aparitia unei carti sau unui raport cu privire la situatia gradului de poluare al planetei si un viitor cam sumbru in aceasta privinta. Parca vad peste 2-3 ani maxim, ca vin americanii cu o "descoperire epocala in domeniul energetic" si iar salveaza planeta, bineinteles dupa ce o sa moara 1-2 milioane de oameni in razboiul contra terorismului (in Iran, Coreea si poate cine stie unde se mai afla teroristi)La fel cum Flavian are informatii si le pune in ordine pentru a creea un intreg logic si coerent, pentru a vedea dincolo de praful astora, nu inteleg cum bancherii de peste mari si tari nu vedeau in ce directie se indreapta, nu o singura economie ci intreg sistemul mondial. Totul este un joc de sah, mutarile pentru urmatorii 20 -30 ani sint 100% facute, restul sint detalii si pierderi colaterale. Nu cred ca baietii de pe portavioane, submarine si zburatorile alea invizibile or sa stea degeaba meditand la imaginea unui chinez cu un teanc de dolari in buda (nu neaparat chinez)

    RăspundețiȘtergere