miercuri, 22 iulie 2009

Despre apocalipse si sfarsitul timpului

Stiu ca unii din cei care mai arunca din cand in cand un ochi pe aici sau cu care ma mai intersectez pe diverse forumuri, inca ma cred ceva de genul A Post-Oil Man in ciuda faptului ca le-am repetat de n ori cum stau de fapt lucrurile.

Lumea se tot distreaza pe seama sfaturilor mele de a folosi o parte din bani pentru a face tranzitia catre noul sistem economic cat mai usoara. Fara a realiza ca rezervele de care vorbeam sunt mai mult simbolice, pentru cateva saptamani de "nebunie" temporara, pana se lamuresc si ultimii intarziati ce se intampla de fapt.

Altfel oricat aur, canistre de benzina sau "bunkere" cu ups-uri ai avea, tot nu rezisti de unul singur daca lucrurile raman in aer mai mult de jumatate de an. La tara sau cu o ferma se mai schimba un pic lucrurile, dar tot cu conditia primordiala sa stii sa socializezi si sa-ti tratezi cu bunavointa semenii.

Tocmai de aceea cred si sper ca adevarata "prabusire" sa mai intarzie un pic, ca o rostogolire pe scari in loc de picat de la etaj. Pana ce lumea va fi un pic mai pregatita macar la nivel psihologic. Mai ales ca acum cu somajul in crestere si crapaturile din sistem tot mai vizibile, din ce in ce mai multi au inceput "antrenamente intensive" in aceasta privinta... ;)

Stiu ca desi eu n-am mentionat niciodata chestii gen "apocalipsa" sau "sfarsitul lumii" multi sunt siguri ca de fapt asta vreau sa insinuez. Si ca stiu ei mai bine ce vreau de fapt sa zic. Fara sa aibe nici macar idee ce inseamna de fapt cuvintele folosite de ei.

Apocalypse - Apocalypse (Greek: Ἀποκάλυψις Apokálypsis; "lifting of the veil" or "revelation") is a term applied to the disclosure to certain privileged persons of something hidden from the majority of humankind.

End of time - Time is a component of the measuring system used to sequence events, to compare the durations of events and the intervals between them, and to quantify the motions of objects. Modern physicists generally consider time to be as "real" as space, though others such as Julian Barbour in his The End of Time argue that quantum equations of the universe take their true form when expressed in the timeless configuration spacerealm containing every possible "Now" or momentary configuration of the universe.

Asta daca e sa ne luam dupa definitii. Pentru ca lucrurile sunt mult mai relative si cu cat studiezi mai mult, cu atat realizezi cat esti de nestiutor. Stiu, veti spune ca iar o dau in filozofie cand de fapt economia se bazeaza pe lucruri concrete si solide. Oare... ?

Hai sa vedem mai bine un articol interesant pe aceasta tema:

Baby Boomers Your Financial & Economic Winter is Coming, The Fourth Turning
Thus might the next Fourth Turning end in apocalypse – or glory. The nation could be ruined, its democracy destroyed, and millions of people scattered or killed. Or America could enter a new golden age, triumphantly applying shared values to improve the human condition. The rhythms of history do not reveal the outcome of the coming Crisis; all they suggest is the timing and dimension.

2 comentarii:

 1. Flavian, iti urmaresc blogul de ceva vreme si sa stii ca am aflat multe lucruri interesante de aici.
  Cu toate acestea vad ca in ultima vreme devii tot mai emotional in comunicare. Impreuna cu modul tau de a comunica in care nu spui clar si concis ceea ce vrei sa spui si cand zici ca spui ceva e defapt un link catre un post mai vechi de-al tau cu alte 10000 de link-uri, cititorii se plictisesc. Arta comunicarii consta in a-l face pe interlocutor sa inteleaga mesajul, fara a ii lua ore sa citeasca ce zici. Uite-te la modul de comunicare al lui Dragos Manac.
  Si nu uita: argumentele bune intotdeauna vor castiga. lasa emotivitatea ca nu ne ajuta nici pe noi, dar nici pe tine.
  Succes!

  RăspundețiȘtergere
 2. Mersi de aprecieri.

  O sa incerc sa fiu mai atent si sa-mi adaptez "discursul" astfel incat sa-mi pot exprima mai bine atat gandurile cat si emotiile pe viitor. Pentru ca intr-adevar e vorba de tot mai multe sentimente care dau navala in ultima vreme.

  Ar fi atatea de spus ca nu mi-ar ajunge timpul si cuvintele sa le spun pe toate. Iar eu "pierd vremea" vorbind de "maruntisuri economice" cand sunt o gramada de chestii mult mai importante. Pe care lumea din pacate inca nu e pregatita sa le auda.

  In plus, maine imi iau vacanta si sper sa revin mai limpezit de cap dupa cateva zile de liniste. Iar apoi voi incerca sa mai fac nitzica ordine in idei si pe aici.

  RăspundețiȘtergere