miercuri, 1 iulie 2009

Death and taxes

Se zice ca in general sunt doua chestii de care nu poti scapa. De moarte si de impozite. Si intr-adevar Meet Joe Black e unul din filmele mele preferate.

De impozite nu stiu daca are rost sa mai vorbim. Am mai vorbit si pe aici si se vorbeste destul si prin alte parti. In schimb voi aborda azi celalalt subiect.

Motivul ? Coincidentele.

Am observat ca in ultima vreme se inmultesc extrem de suspect ca si principale cauze de deces cancerul si atacurile de inima. Si acestea doua cresc intr-un ritm alarmant.

Stiu, e simplu. Pentru cancer dam vina pe toxicitate, poluare, radiati, E-uri si alte cele. Iar pentru atacurile de inima aratam imediat cu degetul spre stress-ul zilnic, viata tot mai agitata, problemele tot mai mari "ajutate" si de criza economica etc.

Si totusi. M-am hotarat sa-mi pun aceasta intrebare in mod public pentru ca am avut de curand si un caz "public" in acest sens. Stiti despre ce e vorba si nu vreau sa insist pe subiectul respectiv. Pe langa asta, mai aud zilnic si o campanie la radio pe aceeasi tema.

Insa ceea ce mi-a atras atentia nu au fost cazurile publice, ci acelea personale. In ultimul an m-am lovit de astfel de evenimente tot mai des. Prieteni, cunostinte, rude. Adica cei care conteaza. Si care te afecteaza mai mult. Si care te pun cu adevarat pe ganduri.

Nu, din fericire nu mi-a murit nimeni din cei foarte apropiati. Si acest post nu se vrea nici pe tema demografiei, desi daca ritmul continua sa se accelereze, vom ajunge sa rezolvam si problemele demografice in scurt timp in felul asta.

Era vorba doar de un alt fel de constatari si de niste semne de intrebare. Cand incepi sa te uiti in jur mirat: oare doar eu observ lucrurile astea ? Oare chiar e vorba doar de coincidente ?

8 comentarii:

 1. Salut,

  Nu nu este o coincidenta ceea ce observi, am avut in familie deces ca urmare a cancerului, cunostinte, vecini and so on si nici atacurile cerebrale nu sint rare. In aceasta perioada cam toate se intetesc, viteza creste peste tot, fie ca e vorba de boli, de decese sau economie...

  Dupa cum spuneam toate se leaga GRATIOS, doar daca te uiti ce se afla in spatele conceptului de stres, ce inseamna stres de fapt, vezi si legatura cu sanatatea mentala, emotionala, fizica - orice se intimpla in una din aceste elemente le afecteaza direct, rapid pe toate celelalte si aceasta ratiune o poti aplica oriunde. De exemplu criza economica produce stres (frica) care determina o disfunctionalitate emotionala, mentala care deteremina o boala care si care...

  Culmea este ca atunci cint ai pace mentala si emotionala esti in cele mai bune conditii fizice dar si invers :D. Doar facind un pas afara din sistem poti observa sitemul iar atunci iei si deciziile in cunostiinta de cauza adica constient.

  PS. Despre ce caz public vorbesti? Eu unul un stiu, la teveu nu ma uit, ce aflu e de pe internet.

  RăspundețiȘtergere
 2. A e vorba de MJ. Aveam impresia ce te referi la Romania.

  RăspundețiȘtergere
 3. De legat se leaga. Si cu "criza" si cu starea de spirit si cu teama si cu multe.

  Dar de ce tocmai cancerul si bolile de inima ? Adica exact genul de boli "implacabile" care lovesc din senin si sunt de obicei fatale. Azi te intalnesti cu omul, iar peste o saptamana afli ca nu mai e si ramai interzis.

  Da, era vorba de MJ. Desi "economia" Romaniei e si ea la un pas de lumea cealalta... :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Flavian cancerul si problemele cardiace nu lovesc din senin, tocmai aceste 2 "entitati" se dezvolta in timp, deci trebuie sa treci prin "viata" o perioada ca sa le dobindesti, acuma bineinteles ca sint si exceptii, numarul copiilor care au astfel de probleme creste tot mai mult dar asta datorita majoritatii, doar spuneam ca toti sintem interconectati si ne influentam unul pe altul.

  Si daca noi la nivel macro sintem un cancer (oare daca am putea vorbi cu planeta si sa o intrebam ce crede despre noi, banuiesc ca raspunsul ar fi "am Cancer" ala homo sapiens sapiens :D) atunci la nivel micro se va manifesta acelasi lucru. Sintem ceea ce sintem si devenim ceea ce dorim sa devenim sau doresc altii in locul nostru si se numeste inconstienta.

  Dar totul este posibil si se poate ca minoritatea sa transforme majoritatea pentru ca aceasta specie "fiinte umane" sa evolueze mai departe, daca nu nici o problema, cistigul in constiinta de pina acum este acolo si se va manifesta prin alte parti sau alte specii.

  Am vazut, vedem si vom vedea cum se vor schimba formele astea (om, planeta...) si cum bine sugerezi si chiar spui, nu are nici un rost sa ne impotrivim, la nivel de forma totul este shimbator si trecator.

  Despre cancer se pot spune multe, practic aceste celule (molecule, atomi, particule, stringuri...) ale acestei masini, vehicul (corpul uman) se individulizeaza si lucreaza pentru interes propriu iar tocmai acest proces de individualizare (poate alt termen este mai potrivit dar nu il gasesc) le invaluie intr-un invelis de inconstienta crasa - ele chiar nu vad ca distrugind totul pe unde pasesc nu fac altceva decit sa omoare organismul in care traiesc deci pe ele insele.

  Inima emite cel mai puternic cimp electromagnetic (energie) din intreg corpul uman de pina la 3 m distanta (asa se spune, a nu se lua ca fapt) iar creierul ar fi pe 2. Deci intreg corpul este scufundat in aceasta energie. Deci primul organ care sufera, sufera cel mai intens va fi inima, cauze ar fi destule: alimentatie (big problem), emotii (frica, stres), zgomot mental intens negativ (a se citi "eu sint gindurile care apar in creier" - EGO).
  S-ar putea foarte bine sa fim niste baterii, hrana pentru altii, producatori de ienerjie negativa, ca paraziti sint peste tot, acuma daca nu ai vedem e ne dam cu parerea.

  Cind vom constientiza, simti si vedea ca atunci cind ai dam in cap la unu' (om, vaca, planeta, ET...) ne dam de fapt noua atunci vom cunoaste o lume echilibrata. Acest lucru se poate intimpla chiar acum :D.

  RăspundețiȘtergere
 5. Sunt de acord cu aproape tot ceea ce ai spus, desi duci lucrurile intr-o directie pe care eu am considerat ca e cam devreme sa o dezvolt.

  Tot din acest punct de vedere, poti vedea moartea ca si o alegere constienta pentru o "tranzitie" mai usoara si mai rapida catre echilibru. Spre deosebire de lupta anevoioasa pe care unii au ales sa o duca la nivelul lumii tridimensionale.

  Incearca sa interpretezi in acest context "seninul" de care vorbeam... ;)

  RăspundețiȘtergere
 6. Da, exact, moartea este opusul nasterii (nu are de a face cu interpreatarea "viata si moarte"), viata este cea care trece printr-o forma sau alta, iar in acest context tranzitia apare in alta lumina. La fel se poate duce mai departe la nivel economic, vrei ceva nou? scapi mai intai de cel vechi? aste e schimbarea.

  Dar aici lucrurile iar sint polarizate. De fapt cine vrea schimbarea aceasta? Noi, masele sau "altii" care ne fac sa credem ca dorim schimbarea, care ne arata cit de pervers este sistemul, sumedenii de carti, articole, emisiuni, documentare.

  Eu unul prefer sa fiu doar observator, martor, chiar nu vreau credinte, paradigme. Vad, traiesc, accept cit se poate.

  Deci acel senin se refera la faptul ca nu este nimic intimplator :D. Se intimpla pentru a putea produce schimbarea necesara evolutiei.

  Pai daca nu ne dai mura in gura informatia trebuie sa si gindim un pic pic pic =)).

  RăspundețiȘtergere
 7. Conform lui S.N.Lazarev (Karma Pura), cancerul intervine atunci cand parintii, individul sau partenerul acestuia are in minte doar "dorinta de a aduna". Omeneste e de inteles ca vrei sa aduni pentru familia ta, sa ai, dar dintr-un punct de vedere al unei inteligente mai inalte, se pare ca nu e bine. Cancerul intervine daca tot timpul ruleaza in mintea unui parinte sau individului "sa adun, sa adun, sa adun", nu conteaza ca e vorba de 5 lei sau 5 miliarde. Cancerul se vindeca mergand exact pe logica opusa, adunci cand incepi sa daruiesti, sa nu mai vrei tot timpul sa aduni. Astfel se rezolva cauza profunda care genereaza boala.
  In ceea ce priveste bolile de inima, conform aceluiasi terapeut, acestea intervin atunci cand unul dintre parinti sau individul in cauza nu are suficienta iubire in suflet (popular vorbind - "nu are inima"), adica nu se gandeste si la ceilalti, e nepasator, etc. Se vindeca exact mergand pe logica opusa.
  Cauzele altor boli: Aproape orice boala la cap sau unul dintre organele capului este cauzata de principii fixe sau fixiste si agresivitatea cu care oamenii le sustin, bolile de rinichi sunt generate de frica de alti oameni, bolile de ficat sunt generate de frica de viitor, bolile genito-urinare sunt generate de tendinta de autodistrugere (dorinta de a nu mai trai) la unul dintre parinti sau individ, etc.
  Frumoasa carte, merita citita...

  RăspundețiȘtergere
 8. Da, interesanta cartea lui Lazarev, iti poate da multe indicii in privinta cauzelor "ascunse" ale anumitor boli. Desi in unele cazuri boala vine cu valoare de catalizator, iar motivele ce au cauzat respectivele incercari provin si din posibile vieti anterioare astfel ca diagnosticul e uneori aparent gresit.

  Ce mi-a atras insa mie atentia a fost cresterea frecventei acestor cazuri. Ideea de accelerare atat a efectelor karmei cat si a posibilitatilor de vindecare a acesteia. Care unii stim sau macar banuim caror motive se datoreaza... :-)

  RăspundețiȘtergere