marți, 16 iunie 2009

Linkuri europene

Prin intermediul unui comentator anonim am primit cateva linkuri interesante pentru amatorii de informatii economice in limba franceza.

Este vorba de Paul Jorion care are si un blog in engleza, dar e mai putin actualizat. Pe cel in franceza are insa niste analize interesante pe tema "chinoamericii" despre care am tot discutat si noi pe aici.

Apoi ar fi Loïc Abadie pe blogul caruia am descoperit o descriere extrem de interesanta a luptei dintre inflatie si deflatie de care vorbeam acum 2 postari. E vorba de graficul acesta care arata ca momentul deflationist experimentat pana acum se va finaliza cu o "avalansa" inflationista care nu poate fi prevazuta sau calculata in nici un model economic.

Mai avem site-ul de stiri Contre Info pe care sunt prezentate atat analize si noutati economice, cat si articole pe teme energetice si de mediu.

Nu in ultimul rand ar fi E2020 catre care am mai dat eu linkuri in trecut si care in ultimul lor articol subliniaza urmatorul punct economic cheie din vara lui 2009 care va incepe in luna iunie. In cateva zile astept sa apara si articolul pe luna aceasta, pentru a afla ultimele miscari prevazute de catre E2020.

Iar ca o completare la postarea de ieri, as vrea sa adaug un exemplu de atitudine corecta a statului in cazul unei firme cu management prost care genereaza pierderi: Dur dar explicabil . Asta daca tot ne dam "capitalisti" si nu facem profitul particular, iar pierderile "nationalizabile". Din asta sa nu intelegeti ca as idealiza capitalismul ca si sistemul economic perfect, dar macar sa spunem lucrurilor pe nume.

Si ca sa nu avem neclaritati nici in ce priveste programul Prima Casa atrag atentia la diferenta intre un program prost si un deficit de locuinte care sunt constient ca exista. Subliniez ca n-am contestat necesarul de constructii, ci modul in care se executa si se vand acestea. Si la modul in care creditarile ultimilor ani au dus la crearea unei bule imobiliare care a redus accesul la locuite tocmai celor tineri. Asta prin specula datorata unei cereri artificial marite care a inflorit in urma creditarilor fara limite si preturile absurde la care au ajuns sa se vand niste aprtamente expirate, nemaivorbind de imobilele noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu