luni, 15 iunie 2009

Jon Stewart vs Peter Schiff

Despre Peter Schiff si alti oameni care au inteles in parte cu ce se mananca criza asta am mai vorbit deja. Atat de-ai "nostri" cat si de-ai "lor". Asta pentru ca tot se intreba cineva daca mai sunt oameni care gandesc si normal in ziua de azi.

Sunt lucruri pe care cei care l-au mai urmarit pe Schiff le stiu de multa vreme. Doar ca atmosfera este mult mai relaxata decat cea din "clasicele interviuri" in care Peter se contrazice cu diversi "experti si analisti economici" sau e nevoit sa explice unei prezentatoare cu IQ limitat ABC-ul "crizei" actuale.


The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
Peter Schiff
thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Political HumorNewt Gingrich Unedited Interview

2 comentarii:

 1. Interesanta lista de "lipsuri" românesti.
  De fapt, guvernantii României ca si românii de altfel nu mai sînt decît un fel de "chiriasi" pe ceea ce alta data a fost teritoriul economic national.
  Din acest punct de vedere, tot ceea ce guvernantii pot face este gesticulatia mediatica care de multe ori atinge culmi ale grotescului si ale indecentei.
  Nu cred ca s-au luat sau ca se vor lua masuri "anti -criza" pe plan natioal. Cel mult, "initiatii" care graviteaza în jurul partidelor si guvernului vor încerca sa-si salveze miza, în masura în care acordurile cu FMI le-o permite.
  In ceea ce priveste optimismul dvs. petru o iesire din criza si o schimbare a "sistemului" ca urmare a trezirii costiintei si "bunului simt" al populatiei, as vrea sa cred. Dar nu cred.
  Aceasta deoarece "sistemul" sîntem noi, toti si de peste tot. Si daca s-a ajuns la situatia actuala, încetisor dar sigur, este pentru ca toti am abandonat atît toate valorile (pentru profitul noului zeu : banul) cît si bunul simt.
  Interactiunile umane sînt de o complexitate infinita (macar asta elimina teoriile conspirationiste)si împreuna formeaza o masa comparabila cu cea a oceanelor. Inertie enorma si reactii violente si incontrolabile o data ce miscarea s-a declansat.
  Multumesc pentru referintele blog-urilor românesti.
  Contrasteaza cu ceea ce se publica în presa.
  In ceea ce priveste blogo-sfera franceza printre cele mai citite (în plus de LEAP - Europe 2020)figureaza Paul Jorion (antropolog, ex. financiar în USA, ex profesor universitar în California) si un excelent site de informatii atît în engleza cît si în franceza contreinfo.info.
  Pentru amatorii de trading exista blog-ul lui Loïc Abadie - tropical bear. Atît Jorion cît si Abadie fac parte dintre putinii analisti care au publicat carti anuntînd criza, cu mult înainte ca aceasta sa se declanseze.

  RăspundețiȘtergere
 2. Despre optimism recomand postul de AICI daca nu l-ai citit inca.

  In legatura cu interactiunile umane, contez exact pe aceste reactii sa fie cele potrivite la momentul necesar. In plus, am si alte informatii in aceasta privinta pe care nu am considerat inca oportun sa le prezint aici.

  Multumesc si eu pentru lista de analisti francezi, o sa arunc un ochi.

  RăspundețiȘtergere