miercuri, 6 mai 2009

Primele rezultate oficiale

Rezultatul testelor de stres: Cea mai mare banca din SUA are nevoie de 34 miliarde dolari pentru a-si pastra stabilitatea financiara

10 din cele 19 banci evaluate ar putea avea nevoie de o majorare de capital, a mai spus sursa citata.

Bank of America anuntase ca in primul trimestru din 2009 a avut un profit net record de 2,8 miliarde de dolari, de aproape trei ori mai mare decat cel inregistrat in perioada similara a anului trecut.

Institutia primise de la autoritatile SUA un ajutor de 45 de miliarde de dolari, insa intentioneaza sa restituie creditul pana la sfarsitul acestui an sau la inceputul lui 2010, potrivit directorului general, Kenneth Lewis.

Cand ai primit deja 45 miliarde si mai ai nevoie de inca 34 pentru stabilizare, cata nesimtire poti avea sa declari profit de 2.8 miliarde ? Si mai surprinzator este faptul ca autoritatile au avut tupeu sa recunoasca faptul ca 10 banci sunt in situatia jalnica pe care se chinuiau sa o ascunda pana acum. Sunt curios ce va urma.

Pana atunci vedeti si stirea originala aici: Bank of America to need $34 billion in capital: source

2 comentarii:

  1. If the banks need capital the solution is simple. The government gives $2000 to every man woman and child. They are required to deposit the money in savings accounts for one year at Prime interest paid. The banks have capital, the people have money saved. The people decide which banks they wish to save.

    Elementary, Watson! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. The solution is even more simple if government does nothing... :)

    Nobody gets "free money" and risk-taking corporations go bankrupt as they should in a normal system. ;)

    RăspundețiȘtergere