vineri, 3 aprilie 2009

Ultimele stiri

Veselie mare peste tot zilele astea si entuziasm cat cuprinde. Jocuri de fum, artificii, manipulare, distragerea atentiei, naivitate mascata drept optimism, o intreaga distractie :)

Becali, G20, FMI, criza gata ? Astea sunt temele zilei. Iar intre timp adevaratele stiri raman in umbra:

Social Security Stunner; Bankruptcy of Nation Moved Up Several Years

Quote:
Well, Obama is talking tough with the Big Three, even letting on that the bankruptcy of GM and Chrysler is a very real possibility and may happen soon.

Since these are bankrupt companies, I suppose this makes a certain amount of sense, leaving aside the perplexing silence on why a similar approach is not being taken with insolvent banks. I guess it's possible that manufacturing paper profits is now “more American” than fashioning real goods out of hard materials.

But it goes further than this. The current administration might as well be worrying about the fact that the US government itself is hurtling towards bankruptcy.

Not only are debts exploding - moving smartly past “unsustainable” and into “ruinous” - but revenues (tax receipts) are falling like a rock.

Yesterday it was reported that the difference between Social Security income (taxes) and outlays (benefits payments), which is known in Washington-speak as “the SS surplus”, would shrink to zero next year.

Conclusion: The United States government has a date with a fiscal emergency that will not differ appreciably from the current predicament in which GM finds itself. This future crisis will look like, act like, and feel like a bankruptcy. With history as our guide, we can be almost completely certain that political and monetary leaders will prefer a policy of printing over taxation and that this will ultimately result in a crisis of the currency involved.

La G20 se pare ca pana la urma nu se certara si au mai pus-o de un bailout. Motiv de chef pentru Wall Street si burse. Baietii au mai aruncat o mana de paie pe foc, dar finalul va fi acelasi. S-a vazut cat de fragila e situatia dupa episodul de vineri si luni, pe care l-am explicat in week-end. Grija mare, ca nu se stie cat mai dureaza. Si o sa vedem si DOW-ul sub 6000 pana la vara. Nu e "criza" asta gata si de fapt partea mai interesanta abia acum incepe.

Dar pana atunci o sa avem show si tentativa de NWO care mai amana colapsul nitzel:

Gordon Brown: Liderii G20 au cazut de acord asupra unui plan de redresare economica de un trilion de dolari

Quote:
# liderii mondiali au stabilit noi reguli pentru plata salariilor si bonusurilor acordate directorilor de mari companii
# G20 se asteapta sa cheltuie in jur de 5 trilioane de dolari pentru intarirea economiei mondiale pana la sfarsitul anului 2010
# liderii G20 au hotarat sa suplimenteze fondurile FMI si ale altor institutii financiare cu un trilion de dolar
i
# G20 promite sa "ia masuri urgente" pentru a finaliza asa-numita runda de la Doha
# liderii G20 se vor intalni din nou in acest an
# Fondul Monetar International va vinde rezerve de aur pentru a ajuta tarile sarace
# o noua ordine mondiala capata contur in urma rezultatelor discutiilor G20 de la Londra
Se agita saracii, tin cu dintii sa pastreze aparentele si sa "relanseze" consumul termitelor, nu i-ar mai indura planeta asta... :)

Trilioane peste trilioane, vindem aurul ca sa mai tinem nitel inflatia sub presh, o luna, doua, jumate de an, cat mai putem. Acuma, cu ultima sfortare. Of, of, mai baieti, cat sa mai avem rabdare cu voi ?

Intre timp, ai nostri isi vad de ale lor. Mai un Basescu, mai un Becali, mai un zvon:

Guvernul se obligă să preia creditele neperformante ale băncilor, Clauza ipotetica

Quote:
O informatie de ultima ora "circula libera" in mediul economic autohton si vorbeste despre o posibila clauza secreta in acordul incheiat de catre Romania cu Fondul Monetar International.

Concret, ar fi vorba despre obligatia asumata, prin acest acord, de catre Executivul de la Bucuresti de a degreva bancile de povara creditelor neperformante, care ar urma sa fie preluate de catre stat.

Actiuni similare au fost intreprinse de catre unele guverne occidentale, care au preluat asa-numitele active toxice ale bancilor.
Quote:
Diferenta enorma e ca bancile nationalizate de americani erau banci americane. Astea de la noi nu-s romanesti. Adica ii salvam pe strainii lacomi.
Adevarul minciunilor

Quote:
Documentul pregătitor al vizitei ministrului austriac de externe este clar o bombă care are potenţial distrugător. În timp ce toată presa va fi probabil preocupată de implicarea preşedintelui în "cazul Năstase", ceea ce ar trebui cu adevărat să ne preocupe este interesul vădit al Austriei pentru contractarea de către România a împrumutului de la FMI(înţeleg că în documentul respectiv Geoană este considerat "factor de bruiaj" din cauză că s-a pronunţat în câteva rânduri împotriva împrumutului). Această informaţie, alături de eliberarea aproape isterică a rezervei minime obligatorii(aici încă mai am îndoieli deoarece este posibil să fie vorba de altceva;din păcate nu am toate informaţiile care să-mi permită un diagnostic) reprezintă dovezi clare ale unui caz care în ţările civilizate s-ar constitui într-un proces răsunător de înaltă trădare.
Si criza a inceput ca un zvon.

Si imprumutul FMI a inceput ca un zvon.

Si ajutorarea bancilor a inceput ca un zvon.

Asa va incepe si faza cu bailouturile...

Dar sincer, mai conteaza ? :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu