vineri, 24 aprilie 2009

Noua carte a lui Kiyosaki

De Robert Kiyosaki si cartea sa Rich Dad Poor Dad au auzit probabil destul de multi. Aparuse si la noi intr-o vreme moda Cashflow, un fel de monopoly imbunatatit si propovaduitorii lui. Cu gandirea in stil amway mai periat, care promitea imbogatirea peste noapte fara sa faci mai nimic.

La prima lectura, Robert a impresionat prim modul simplu in care a reusit sa explice fenomenele economice. Ba chiar o parte din cei care au incercat sa-i urmeze sfaturile au si reusit sa le puna in practica. Sa creeze bani din speculatii, investitii si "afaceri". Fara munca. Pentru ca munca e pentru prosti. Iar lumea se invarte in jurul banilor. Sau cel putin asta ne explica Kiyosaki pana nu demult.

De aceea am fost placut surprins cand am aflat de noua sa carte Conspiracy of The Rich

Desi am intrat pe site fara prea multe sperante, am avut ocazia sa constat ca omul a reusit sa-si adapteze destul de bine discursul. Si chiar daca inca pune puternic accentul pe bani si cum sa faci totul pentru obtinerea lor, prezentarea evenimentelor este interesanta. Punctele de vedere in ce priveste evolutia economiei din ultimii 2 ani sunt in mare parte corecte si bine explicate in stilul simplu care il caracterizeaza.

Motiv pentru care am si hotarat sa recomand cartea sa. Care este in varianta live online si capitolele se adauga treptat, adica un fel de combinatie intre blog si carte. Pentru a citi articolele trebuie sa va inregistrati pe site AICI.

2 comentarii:

 1. Dupa ce am citit randurile scrise de dvs.mi-am dat seama ca nu intelegeti afacerile.Oamenii de afaceri adevarati nu sustin metodele de castig"rapid si peste noapte".Poate ar trebui sa detineti o afacere proprie pentru a putea sa va spuneti o parere corecta.
  Si daca ar exista mai multi oameni care sa sustina educatia financiara atunci cu siguranta am trai mai bine nu numai din punct de vedere financiar.
  O ai buna.

  RăspundețiȘtergere
 2. Poate trebuia sa cititi un pic mai cu atentie... :)

  Sau poate Kiyosaki nu e chiar un om de afaceri "adevarat". Si poate ca avem nevoie de mai putini oameni "de afaceri" si de mai multi oameni care sa si construiasca ceva cu adevarat. Poate "criza" asta a aparut tocmai din cauza prea multor oameni de "afaceri" care au vrut sa speculeze prea mult si sa munceasca prea putin.

  Si poate ca detin deja o "afacere" proprie si am mai participat la administrarea altora din familie si nu numai. Deci poate v-ati facut o parere superficiala despre ceea ce inteleg sau incerc sa explic eu.

  Educatia financiara o sustin si eu. Asta e principalul motiv pe care l-am recomandat pe Kiyosaki. Pentru ca in noua lui carte reuseste sa spuna lucrurilor pe nume, chiar daca lumea lui inca se invarte in jurul banilor.

  RăspundețiȘtergere