luni, 6 aprilie 2009

Manevre si scenarii interne

Povestea incepe sa prinda contur. Stiu ca unii imi zic sa mai am nitzica rabdare, stiu ca altii inca se mai ascund pe dupa deget in loc sa spuna lucrurilor pe nume. Dar pana la urma blogurile la asta servesc: datului cu parerea. Fiecare in stilul sau. Si al meu este asa cum scrie acolo sus: Balans pe linia subtire dintre adevarat si fals. Cu regula de baza pe care o prezentam in introducere.

Asa deci, sa le luam pe rand. Intai stam si ne crucim la ce mai fac ai nostri. Dupa miscarea "superba" pe care au facut-o cu FMI-ul acum incep sa devina chiar simpatici. Trag de RON in jos, desi nu au nici un fundament solid: Guvernul Disperarii Nationale . Apoi dau in cap IMM-urilor si asa afectate de criza. Vesti bune pe toata linia. Bune fara ghilimele. De ce ? De asta:

Quote:
Se pare ca esti chiar suparat si indignat! Eu sint incintat! Sistemul nu se poate prabusi daca nu se fac niste timpenii imense "din interior", iar mie mi se pare ca lucrurile sint pe calea cea buna, doar ca se inainteaza cu pasi modesti...Poate intelegi ce vreau sa spun.
Normal ca intelegem. Cand ziceam eu ca trebuie sa priviti cu alti ochi toate lucrurile astea "negative"...

Deci trebuie sa privim cu ochi buni imprumutul FMI. Care a fost facut pentru a sprijini bancile straine. In ideea ca factura o vor plati la toamna romanii cand RON-ul se va duce la vale si IMM-urile vor plati impozite. Vedeti voi, asta e de fapt munitie care se strange acuma. Pentru ca imprumutul FMI ne ajuta asa cum i-a ajutat si pe altii:

Quote:
Financial Times Deutschland constata ca, "dupa Ungaria si Letonia, Romania este cea de a treia tara care trebuie salvata de la faliment" si ca pentru 20 de miliarde de euro, Bucurestiul a trebuit sa accepte conditii dure, negociate timp de doua saptamani.
Pentru cine n-a inteles inca, sa arunce un ochi aici ca sa vada cum "au fost salvati" ungurii si letonii:

Budapesta: Zeci de mii de manifestanti cer alegeri legislative anticipate

Cel puţin 10.000 de oameni au ieşit în stradă, marţi seară, în capitala letonă pentru a cere alegeri anticipate, pe fondul crizei economice

După Ungaria şi Letonia, ale căror guverne au fost nevoite să îşi dea demisia din cauza proastei gestionări a crizei economice, a venit rândul Cehiei

Mda, se anunta vremuri interesante si in plan intern. Chiar daca romanii sunt mai rabdatori din fire si multi inca au indoieli ca va "exploda mamaliga" si la noi. Eu in schimb sunt mai optimist din fire, asa cum am mai explicat pe aici... :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu