joi, 5 martie 2009

Previziuni pentru viitor

Inainte de a incepe lectura acestui post rog sa revedeti un pic cele afirmate deja in Previziuni din trecut si Optimismul ca sa va lamuriti cu lucrurile pe care le-am discutat deja.

Cei care au mai citit printre randuri si nu numai ultimele articole cred ca si-au facut deja o idee asupra a ceea ce vreau sa concluzionez acum. In mare cei de la E2020 de care vorbeam si in evaluarea situatiei prezinta cel mai aproape de adevar cam ceea ce cred si eu ca va avea loc in urmatoarele luni:

According to LEAP/E2020, this new stage of the crisis will be shaped by two major processes happening in two parallel sequences:

A. Two major processes:

1. Disappearance of the financial base (Dollar & Debt) all over the world
2. Fragmentation of the interests of the global system’s big players and blocks

B. Two parallel sequences:

1. Quick disintegration of the current international system altogether
2. Strategic dislocation of big global players.

Startul va fi dat cel mai probabil din una din cele 3 zone care "au speriat vestul" si in acel moment vom asista la disparitia sistemului financiar asa cum il cunoastem. Adica dolarii vor deveni o hartie igienica frumos colorata, bancile isi vor inchide portile si toata lumea va lua o scurta pauza de relaxare... :)

Na, uite ca am spus-o direct, simplu si fara prea multe ocolisuri.

Greu de digerat, nu-i asa ? Si mai greu de imaginat ? Ce sa mai vorbim de inteles si de ghicit ce va urma dupa. Tot ce va pot spune momentan e ca va fi bine... :)

Cum poti sa ramai optimist in asemenea conditii ? Informandu-te si incercand sa intelegi cel mai bine ceea ce se intampla. Cum bine sublinia Dan Necea intr-un comentariu pe blogul de trenduri cea mai buna investitie pe timp de criza ramane tot INTELIGENTA

Diferenta intre ceea ce spun acum si previziunile pe care le-am facut in trecut este ca prabusirea dolarului si a USA vor insemna mai mult decat o "simpla" inflatie puternica de care vorbeam atunci, iar in cazul RON-ului devine evidenta afirmatia ca "sky is the limit" :)

Inchei pe scurt acest post si o sa iau o pauza cateva zile din cauza unor evenimente personale. Intre timp cei care mai arunca un ochi pe aici din cand in cand vor putea sa mai reflecteze daca ma considera total bezmetic sau nu... :)

Iar apoi vom continua cu variante, scenarii, alternative si sfaturi pentru cei curiosi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu