marți, 31 martie 2009

Metamorfoza datoriilor

Azi a fost ziua citatelor.

Asa ca mai adaug inca un colaj excelent facut de Astor pe forum AICI. Despre transferul banilor de la FMI in buzunarul bancilor. Simplu si la obiect:

Cu dedicatie pentru cei care cred tot r@h@tul aruncat de guvernanti si BNR prin mass media:
19 Martie 2009
Rezervele minime obligatorii constituite la BNR vor fi reduse "cu un mic procent", ca efect al imprumutului pe care Romania il va contracta de la Fondul Monetar International si Comisia Europeana, potrivit premierului Emil Boc.

http://stirileprotv.ro/stiri/economie/boc-...prumul-fmi.html

24 Martie 2009
Prima transa din imprumutul pe care Romania il va contracta de la Fondul Monetar International va putea fi accesata in luna mai, a declarat, in aceasta dupa-amiaza, premierul Emil Boc

26 Martie 2009
Pachetul de sprijin financiar extern ce va fi acordat României se ridică la circa 20 de miliarde de euro, iar programul de ajutor va funcţiona 24 de luni, a declarat, ieri, şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI), Jeffrey Franks. "Va dura probabil cîteva săptămîni pînă la aprobarea acordului, iar primii bani vor fi trimişi imediat după aprobare. Prima rată de la FMI va fi de circa cinci miliarde de euro", a spus Jeffrey Franks.
http://www.evenimentul.ro/articol/5-miliar...ata-de-fmi.html

27 Martie 2009
Acordul la care au ajuns ieri, la Viena, reprezentanţii celor 9 bănci internaţionale, oficialii FMI şi autorităţile române, va permite băncii naţionale să treacă la reducerea rezervelor minime obligatorii constituite de bănci. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că măsura va fi luată treptat, odată cu intrarea primilor bani de la Fondul Monetar Internaţional. Consilierul guvernatorului, Adrian Vasilescu a declarat că, în urma acordului de la Viena şi pe măsură ce rezervele vor fi reduse, băncile vor relansa creditarea.
Banca Naţională a României va reduce treptat, rezervele minime obligatorii, începând cu pasivele în valută ale băncilor, şi ar putea exclude din baza de calcul a acestora finanţările pe termen îndelungat. Guvernatorul Mugur Isărescu a precizat că în niciun caz RMO-urile la valută nu vor fi reduse de la 40% la 20%, întrucât nici economia nu poate să absoarbă aceste lichidităţi.

31 Martie 2009
Banca Nationala a Romaniei (BNR) va reduce de la 40% la 0% rata rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in valuta detinute de bancile comerciale, in cazul in care scadenta acestora este mai mare de doi ani. BNR are rezerve minime obligatorii in valoare de peste 12 miliarde euro de la banci. Masura ar putea afecta jumatate din aceasta rezerva, adica circa 6 miliarde euro.

Adica in luna mai BNR va da drumul celor 40% retinuti si din depozitele romanilor, aproximativ 6 miliarde euro sa se duca in buzunarul bancilor si tot atunci la BNR vor intra 5 miliarde de la FMI, ce devin datorie externa a romanilor.

Iar unii inca mai cred ca autoritatili veghiaza pentru noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu