joi, 19 martie 2009

FMI, cimitirul si bursele

Am tot explicat pe forumuri ca discutia despre necesitatea banilor FMI este ca aceea despre culoarea lemnului. Putea sa fie maro-lacuit sau la fel de bine putea sa fie si culoarea alba-mat. Vorbim evident de lemnul de la cosciugul sistemului financiar...

Cu RON vs EUR deocamdata imi pastrez estimarile, un 4.5 pe la paste si din iunie dumnezeu cu mila. Cum in ultimele zile cazurile de somaj sunt tot mai frecvente, imobiliarele se prabusesc vazand cu ochii si falimentele se inmultesc ca ciupercile ar trebui sa fim naivi sperand ca acest imprumut poate fi folosit de Isarescu pentru a impinge cursul la RON in jos prea multa vreme. Asta daca mai ajungem sa luam si a doua transa:

Ceauşescu şi Năstase, premianţii FMI

Din cele zece acorduri cu FMI, în şapte România a încasat prima tranşă, după care a călcat înţelegerea. Singurii „parolişti“ cu Fondul au fost Nicolae Ceauşescu şi Adrian Năstase. Chiar şi Stolojan, care acum pledează pentru un acord, a rupt contractul în 1992.

Oricum FMI-ul va mai recupera de la noi banii din parti, totul e doar un joc de fatada, pe ultima suta de metri. Pacientul e in perfuzii din octombrie, dar noi ne prefacem ca inca e sanatos tun si facem speculatii despre cat de bine o va duce in viitor:

MORGUE & CEMETERIES

The USDollar has been stuck at the morgue in recent months, lying on a cold metal table. It owns a toe tag for easy identification. Its powerful counter-trend rally is testament to something, to be sure. The establishment prefers to claim that the USDollar is stronger than other currencies, that the USEconomy will emerge from the crisis before other nations, that the US banks will respond sooner than foreign banks. This is all rubbish. Furthermore, the US central bankers have been without any doubt whatsoever the stupidest analysts on the planet during the entire introduction, entrenchment, and advance of the crisis. They have missed every single call and pronouncement. Lost central bank integrity begins within the US. To claim the Untied States is first to emerge goes counter to its inept leadership in the banking sphere. No! The USDollar is stuck at the morgue, which quack team doctors struggle to produce falsified evidence that it can return to the playing field.

Ca bursele americane si BVB-ul au prins nitzel curaj acum si avem de-a face cu un bulltrap de toata frumusetea e clar deja pentru multi. Ce va urma in curand ?

Dupa cum am mai zis, cresterea bursiera va mai urca probabil nitzel, pana la DOW 7500-8000. Unii zic chiar 9000. Nu cred ca acesta e momentul declansarii inflatiei "finale" a dolarului. Cred ca inainte de ea, vom mai asista la o prabusire a burselor pana pe la DOW 5000 si o deflatie. Abia apoi cred ca va urma explozia finala cu hiperinflatia si colapsul sistemelor financiar-bancare. Intre timp la noi BET-Fi a reusit si el un 10.000 si se crede acum din nou invincibil... :)

Or fi cei de la conducere chiar asa de orbi ? Nu, nu sunt prosti, doar inconstienti. Si nu toti, doar o parte din ei... smile.gif

Altfel cum am putea numi niste oameni care imprima bani pentru a-si cumpara propriile datorii ? Si folosesc termeni pomposi gen "quantitative easing" pentru ca "falimentar" suna urat cica:

Fed buying $300B in Treasurys

The Fed's decision to buy Treasurys and more mortgages has the potential of leading to inflation down the road by significantly increasing the money supply. The Fed is essentially printing money to buy these bonds and securities, rather than drawing on tax dollars.

Un comentariu:

  1. Flaviane da-mi si mie un mail te rog sa vorbesc ceva cu tine pt ca imi place cum gandesti.

    RăspundețiȘtergere