miercuri, 18 februarie 2009

Inceputul sfarsitului ?

Mizerie e peste tot si curatenia va fi pentru toata lumea.

Bicoz... toti se bazau pe crestere.

Productia de anul asta mai mare ca aia de anul trecut, investitii tot mai multe, produse tot mai diverse, credite tot mai mari, reclame tot mai sufocante, cresteri la vanzari exponentiale etc. Singurul mod in care puteai sa ramai in joc era sa dai inainte, sa fi un pic mai nebun decat concurenta, sa-ti iei un risc si mai mare si tot asa... pana a facut poc jucaria :)

Acum nimeni nu mai cumpara, nimeni nu mai vinde, iar banii au disparut ca prin farmec. S-au incins de la atata agitatie si au luat foc ca-s de hartie. S-au evaporat... doar erau "virtuali". I-a luat vantul si i-a ridicat in sus si totul era feeric pana au facut poc ca niste baloane de sapun ce erau... nu ca oamenii, fabricile, fermele sau aurul care au ramas pe loc ;)

Poate unii mai noi nu stiu ca anul trecut era petrecerea "doomerilor" in toi...

Dar acum deja "urmatoarea moda" e optimismul :)

Cand majoritatea vorbeau anul trecut de superba economie romaneasca eu si altii le explicam de prabusirea imobiliara ce va urma. Cand multi propovaduiau acum cateva luni stabilitatea de neclintit a bancilor din US sau a dolarului noi le explicam ca suntem la un pas de criza si de colaps. Acum toata lumea se da de ceasul mortii cu criza asta iar altii vad deja iesirea de la capatul celalalt... :)

E cool sa fii mereu inainte cu un pas, mai rau e cand arunca lumea cu rosii in tine mereu... :)

Nu mai suntem in anii 30 si treburile se vor misca intr-un ritm ametitor de data asta. Ca in 4 ani n-o sa mai fie inapoi ca in 2007 aia e clar, dar in maxim 1 an o sa se aleaga praful de sistemul actual cu o viteza de nebanuit pentru multi.

Avantajul este ca totul se va desfasura asa de brusc, ca fabricile, firmele si oamenii or sa-si revina destul de rapid. Chiar daca bancile vor intra in colaps si unii investitori vor avea de suferit, marea masa de oameni va trece rapid peste partea dureroasa.

In termeni familiari, va fi ca un fel de reset scurt cu cablul smuls din priza, comparat cu un shutdown clasic ca in anii 30... iar la pornire vom avea WinXP instalat rapid in cateva minute in loc de Win98-ul expirat... ;)

Atat pentru US cat si pentru ai nostri o sa vie vremuri mai bune dupa ce scapam de astea. Si o sa dispara si toate certurile aiurite de pe aici. Stiu. Nu ma credeti. Inca. Nimic nou sub soare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu