luni, 23 iunie 2008

Sa incepem

La inceput a fost calculatorul. CIP-ul vechi cu jocuri incarcate de pe casete, XT-urile verzi din laboratorul liceului si apoi PC-urile - marea revelatie.

Apoi a aparut timid internetul si am cunoscut mailul. Asta era pe vremea cand site-urile romanesti se numarau pe degete, iar romtelecomul si connex inca faceau legea pe modem-urile dialup la viteze de 56k.

Treptat la lista s-au adaugat "jucarii" gen messenger, forumuri, torrenti, google, youtube, magazine online, bloguri si alte nebunii care mai de care mai atractive. Computerele deveneau tot mai rapide, apareau laptopuri incredibil de performante, de diverse si de ieftine. Vedeam telefoane cu GPS, sistem de operare, memorii si procesoare mai tari decat PC-urile de acum cativa ani. Si am trecut dincolo de punctul in care nu mai concepeam o lume fara tehnologie, internet si calculatoare.

Pana in zilele noastre. Sau mai degraba anul trecut. Cand am facut o descoperire. Ca toate astea s-ar putea sa nu mai fie. Sau cel putin nu pentru multi din cei care le au acum.

Si la prima vedere am zambit: nu, asa ceva nu se poate intampla. La cum evolueaza lucrurile in ziua de azi, la cum laptopul de anul trecut este de 2 ori mai rapid si de 2 ori mai ieftin anul acesta. La cum masina de acum 3 ani este acum de 2 ori mai accesibila, la cum banda de internet se dubleaza pe zi ce trece. La cum creste economia noastra si a planetei zi de zi. Ce prostii vorbesc oamenii astia. Nici nu merita sa-i bag in seama. Si i-am ignorat. O data, de doua ori, de 10 ori.

Pana intr-o zi, cand din plictiseala sau curiozitate, nici nu mai stiu exact ce a fost, dar am inceput sa citesc. Si a aparut curiozitatea. Si aceasta a crescut. Si apoi a inceput totul.

2 comentarii:

 1. Si ce anume ar trebui sa intelegem din post-ul acesta?
  Cum vor ajunge aceste lucruri sa nu mai fie, sau cum vor deveni mult mai rare?

  RăspundețiȘtergere
 2. Acel post se referea la discutia despre Peak Oil, pe care o poti gasi in mesajele din ianuarie 2009 detaliat.

  Ideea era ca omenirea va trebui sa treaca peste dependenta de petrol intr-un mod sau altul. Si odata cu aceasta trecere vor avea loc schimbari majore, care am inceput deja sa le vedem in jurul nostru.

  Trebuie doar sa privim mai atent ca sa le si intelegem... :)

  RăspundețiȘtergere