luni, 23 iunie 2008

Prima descoperire

Povestea incepe asa.

Se facea ca acum vreun secol cineva a adus la lumina ceva care va revolutiona lumea asa cum era ea cunoscuta pana in acel moment.

Autoturismul ? Avionul ? Electricitatea ?

Nope. Gresit.

Era o substanta neagra si murdara, care la prima vedere nu parea cine stie ce. Era buna de ars si o foloseau la iluminat si alte scopuri de multa vreme, pana la nasterea automobilului. Abia atunci si-a aratat adevarata valoare. Si a inceput nebunia. Nebunia petrolului. Si goana dupa "aurul negru".

Si au sapat peste tot in cautarea lui si pentru a potoli setea tot mai mare a omenirii si cresterea tot mai mare a cererii si consumului. Si restul, cum se spune... e istorie.

In ziua de azi orice atingeti in fiecare secunda are legatura cu petrolul. De la petrolul consumat de utilajele miniere care scot materia prima pentru tot ceea ce industria foloseste in procesele ei, la petrolul consumat de industria respectiva. Cel consumat de masina lucratorului care face naveta zilnic la acea fabrica, cel consumat pentru fabricarea cauciucurilor de la masina lui. Si al tuturor masinilor care duc produsele respective din fabrica in supermarket. De unde le cumparam noi si le ducem acasa cu masina noastra care consuma si ea petrol. Si are legatura si cu painea zilnica pentru care ingrasamintele din petrol si benzina tractorului care ara campul sunt iarasi necesare. Si totul are legatura cu petrolul, pana la plasticul tastaturii de pe care tastez si al plasticului pentru cablul pe care acest mesaj e transmis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu